Selenis si JTI invita publicul sa incurajeze actiunile de CSR ale companiilor

Realizatorii responsabilitatesociala.ro au lansat un sistem interactiv prin care utilizatorii pot sa voteze cel mai bun proiect de CSR, dintre cele publicate pe site in fiecare luna. Sistemul de vot isi propune sa fie un instrument prin care companiile romanesti sa primeasca feed-back de la consumatori in privinta proiectelor de implicare sociala pe care le desfasoara. De asemenea, isi propune sa le creeze acestora din urma un "simt critic" in privinta initiativelor de CSR.

In tarile dezvoltate, presiunea publicului are un rol central in procesul de adoptare a principiilor de CSR de catre corporatii. Astfel, 70% dintre consumatorii europeni considerau in 2000 ca responsabilitatea unei companii este importanta in decizia de a cumpara un produs sau un serviciu (MORI 2000). In 2004, conform Cone Corporate Citizenship Study, 86% dintre americani erau inclinati sa schimbe un brand in favoarea altuia similar, insa implicat intr-o cauza sociala.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related