Jonas Schäfer: Am crezut întotdeauna că adevărata Transilvanie se găsește la sat! Valea Verde e un refugiu în case de ţară restaurate, cu o ofertă culinară extraordinară și multe experiențe autentice

Jonas Schäfer: Am crezut întotdeauna că adevărata Transilvanie se găsește la sat! Valea Verde e un refugiu în case de ţară restaurate, cu o ofertă culinară extraordinară și multe experiențe autentice

Refugiu. Acesta ar putea fi cuvântul anului 2021. Un loc în care să uiți de știri, de toate schimbările acestei perioade și de zgomotul de fond, să te simți în siguranță, să fie comfortabil și familiar, dar totuși diferit. Și asta a reușit să facă Jonas Schäfer la Valea Verde cu mult înainte de pandemie. A găsit în satul Cund un altfel de acasă și l-a transformat într-un refugiu și pentru ceilalți, măcar pentru câteva zile, un weekend mai lung sau o vacanță. În 2003, Jonas era un antreprenor de succes, conducea o casă de discuri și o editură, fiind managerul mai multor artiști și compozitori. Alături de Ulrike, soția lui, a venit în Transilvania într-o excursie, în satul în care tatăl său, Klaus, lucra ca asistent social. Aici a descoperit un alt fel de a trăi. Și a fondat Valea Verde Retreat, un loc în care turiștii să descopere liniștea și frumusețea pădurii, dar și comfortul unor case restaurate, alături de experiențe speciale. 

Există o legătură foarte strânsă între comunitatea multi etnică şi farmecul rural, care accentuează experienţele autentice în această parte a ţării. Oaspeții noștri iubesc mixul dintre natură, spații deschise, mâncare  și vinuri minunate!

 În interviul de față vorbim cu Jonas despre măsurile pe care le-au luat în pandemie, cum s-au pregătit pentru sezonul 2021, ce turiști vin la Valea Verde și ce experiențe îi așteaptă aici. 

 

Ce diferențiază Valea Verde de toate celelalte locuri

Transilvania este minunată, pentru că reprezintă un amestec cultural fabulos. Toate influențele sale românești, săsești și maghiare sunt reflectate la tot pasul în arhitectură şi obiceiuri, în cultură şi tradiţii! În plus, frumusețea naturală și diversitatea peisajelor, pădurile bătrâne, câmpiile largi, precum și centura Munţilor Carpați care înconjoară întreaga zonă, toate acestea creează unicitatea care a transformat Transilvania într-o destinaţie extraordinară.

Transilvania are o bogată moștenire istorică, influenţată de mai multe identităţi etnice și a suferit multe schimbări - cel mai important, exodul comunității săsești accentuat după anii 90, către Germania. Acest exod a influențat puternic viața din orașele și zonele rurale ale Transilvaniei, sate întregi au fost afectate, inclusiv Cund, unde majoritatea populației înainte de 1990 era alcătuită din saşi. În prezent, etniile dominante din Cund sunt maghiari și români, cu câțiva germani, austrieci și maghiari care locuiesc și aici. 

 

Un refugiu rural 

Am crezut întotdeauna și continuăm să credem că adevărata Transilvanie se găsește la sat! Există o legătură foarte strânsă între comunitatea multi etnică şi farmecul rural, care accentuează experienţele autentice în această parte a ţării. Promovăm Valea Verde ca pe un refugiu rural care oferă condiţii de cazare confortabilă în case de ţară restaurate, cu o ofertă culinară extraordinară, multe experiențe autentice și servicii personalizate.

 

Oaspeții

Înainte de pandemie găzduiam 50% oaspeți străini și 50% oaspeți români. Călătorul obișnuit ne vizitează singur sau însoţit de familie  şi se află într-o aventură, explorând şi savurând Transilvania autentică.  Pandemia a adus o schimbare, absența oaspeților internaționali fiind compensată de turiștii români. Oaspeții noștri iubesc mixul dintre natură, spații deschise, mâncare  și vinuri minunate!

Cu cât experiențele sunt mai inedite și mai exclusiviste (de exemplu, o cină privată în Observatorul nostru), cu atât sunt mai apreciate! De asemenea, echitația si plimbările cu trăsura ocupă primele locuri pe lista preferinţelor oaspeţilor noştri – alături de posibilitatea de a face degustări de vinuri și de a lua masa într-un mod deosebit!

 

Comunitatea locală

Pentru noi implicarea în comunitate este unul dintre cele mai importante aspecte. Toți angajații sunt oameni din sat, restaurăm casele cu propria echipă de muncitori, construim tot mobilierul în atelierul nostru de tâmplărie și, în general, ne mândrim cu felul în care reuşim să ne integrăm în comunitate. Din acest motiv, oaspeții se simt foarte bine, în siguranță și descoperă la noi o „casă departe de casă”. Valea Verde este cel mai mare angajator din sat și susține mulți producători mici locali și furnizori de servicii.

 

 

Turism în pandemie

Impactul pandemiei a fost foarte profund, absența completă a turiștilor străini a fost pentru noi o provocare imensă. Am implementat măsuri de igienă de ultimă generație și standarde de curățare, am investit și în echipamentele noastre de dezinfecție. Pentru siguranța oaspeților, am creat mai multe zone de luat masa, pe perioada verii, în grădina noastră de 1,7 ha, unele acoperite și altele sub niște arbori de salcie străvechi, pentru a permite o distanță socială confortabilă. Oaspeții au apreciat foarte mult eforturile depuse de noi, iar sezonul a depășit toate așteptările pe care le-am avut pentru aceste timpuri speciale...

 

Învățături

Nevoia de a ne adapta rapid și de a acorda o şi mai mare atenţie nevoilor clienților este principala învăţătură după perioada de la începutul pandemiei şi până acum. Vom continua să construim încredere, să fim parteneri buni pentru clienții și furnizorii noștri și să comunicăm, să comunicăm și să comunicăm.

 

Sezonul din 2021

Pentru acest an ne concentrăm pe oferirea unui mediu sigur și primitor pentru oaspeții români, cu o varietate de oferte speciale, programe zilnice de activităţi pentru copii, o experiență SPA privată, în sălbăticie, cu saună și cadă cu hidromasaj. În acelaşi timp, facem investiţii pentru a îmbunătăţi facilităţile şi activităţile din aria sporturilor ecvestre. Toate astea vin în completarea eforturilor noastre pentru zona de experienţă culinară, pentru care suntem deja cunoscuti şi cu care vrem să atragem oaspeții în continuare.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Sectiune

Dictionar



Branded


Related