Cătălin Vlad, Interactions: 5 servicii video de la INTERACTIONS care pot face diferenţa pentru brand-ul tău

Cătălin Vlad, Interactions: 5 servicii video de la INTERACTIONS care pot face diferenţa pentru brand-ul tău

Dacă trendul video ţi-a atras atenţia în ultima perioadă, agenţia e-CRM şi comunicare digitală INTERACTIONS îţi prezintă serviciul momentului şi alte tool-uri digitale eficiente, pe care le include în noul catalog de e-tendințe 2021, sub conceptul Laboratorul de trenduri digitale INTERACTIONS. 

83% dintre marketerii care au folosit formate video în comunicarea lor de până acum afirmă că vor continua să includă acest format şi în viitor, conform Wyzowl. Asta pentru că postările video sunt a doua cea mai puternică sursă de engagement din social media în 2020, iar 93% dintre companii au confirmat că au obţinut cel puţin un client cu ajutorul conţinutului video, potrivit Hubspot. Cu atâtea cifre convingătoare, sigur merită să afli mai multe despre portofoliul de servicii video de la INTERACTIONS şi cum pot ele să facă diferenţa pentru planul tău de comunicare.

 

De ce să alegi servicii video de la INTERACTIONS

Marketingul video contribuie nu doar la un engagement mai bun datorită formatului său interactiv (mai mulţi oameni comentează la conţinut video decât la imagini, conform eloquent.com.au), dar este util şi pentru tacticile bazate pe motoare de căutare, pentru că livrează informaţii suplimentare ce duc la completarea strategiei SEO. Fiecare videoclip pe care îl produci şi publici crește numărul de pagini web indexabile în motoarele de căutare şi realizează o prezență mai vizibilă în motoarele de căutare, asociind-o în acelaşi timp cu un conţinut accesibil şi care defineşte cu uşurinţă poziţionarea brandului.

Un video realizat conform unor obiective de marketing sau de vânzări contribuie la brand awareness, social engagement, credibilitatea brandului, ranking organic, optimizare pe device-urile mobile, conversii şi chiar creşterea nivelului de loialitate. Astfel, un videoclip realizat uşor, pentru un target ales motivat, cu o descriere şi câteva informații cheie plasate strategic poate atrage, menţine timp îndelungat pe pagina ta, poate educa şi chiar încuraja un anumit segment de audienţă să treacă la pasul următor din buyer’s journey.

Dacă te-ai convins de utilitatea unor servicii video pentru brandul tău, poţi alege cu încredere INTERACTIONS pentru a te asigura că, în spatele tuturor acestor mişcări strategice, dublezi impactul şi cu ajutorul creativităţii, şi al mesajelor concise şi foarte targetate. Abilităţile noastre tehnice în ceea ce priveşte realizarea, editarea sau scenariul din spatele video-urilor se adaugă unei baze de 12 ani de publicitate digitală, în care n-am depăşit niciodată vreun deadline.

 

5 moduri în care poţi folosi conţinutul video în planul tău de comunicare

Pentru a atrage toate aceste rezultate dezirabile prin conţinut video, e la fel de important să-l foloseşti într-un mod compatibil cu targetul tău, în care să pui în valoare un mesaj puternic. Printre exemplele noastre preferate despre cum poţi folosi conţinutul video în planul de comunicare, se numără:

  1. Reels - noul format de video-uri scurte promovat de TikTok şi Instagram poate fi mai interactiv decât un video mai lung. În plus, trebuie să rămâi conectat la tendinţe pentru că 92% dintre marketerii ce folosesc video în strategia lor de conţinut consideră că nivelurile de zgomot și concurența au crescut în ultimul an, conform Hubspot. Fie că alegi o temă amuzantă sau conţinut informativ, foloseşte-te de un mesaj scurt şi catchy.
  2. Tutoriale - Ele sunt recomandate mai ales atunci când brandul tău implică informaţii tehnice, ce necesită explicații în detaliu pentru ca targetul tău să-şi înţeleagă mai bine propriile nevoi şi cum ele se raportează la produsele tale. În plus, 43% dintre marketerii care folosesc video în promovarea lor spun că formatul a redus numărul de apeluri de asistență pe care le-au primit, conform Wyzowl).
  3. Live-uri - Arată partea umană a brandului tău printr-o expunere directă şi personală, în care îmbini un script prestabilit cu intervenţii spontane. Un video live poate îmbunătăţi imaginea brandului tău, dar e la fel de important să aibă o calitate bună şi să fie adaptat device-urilor mobile. Oamenii au de 1,5 ori mai multe șanse să vizioneze videoclipuri zilnic pe un smartphone decât pe computer, conform unor statistici Facebook.
  4. Testimoniale - Utilizatorii au mai multă încredere în părerile altor utilizatori decât în informaţii de brand, aşa că poţi investi şi în testimoniale video, nu neapărat pe site-ul tău, cât realizate de ambasadori cu credibilitate, precum influenceri sau specialişti din domeniul tău.
  5. Webinar -  În era muncii remote, poţi înlocui conferinţele fizice cu webinarii complexe în care să incluzi interviuri, speech-uri, dezbateri şi concursuri.

Nu părăsi Laboratorul de trenduri digitale fără să arunci o privire peste toate trendurile momentului. Descarcă acum Catalogul e-tendințelor 2021, un ebook dedicat soluţiilor de îmbunătăţire a prezenţei online a brandurilor într-o eră în care offline-ul nu mai este totul.

 _______________________
Cătălin Vlad - UI/UX and Hubspot Specialist la Interactions

Agenția de comunicare interactivă & eCRM INTERACTIONS și-a început activitatea în ianuarie 2009. Compania a avut o creștere constantă și oferă servicii de creație, mentenanță și dezvoltări tehnice: 2 treimi business autohton și o treime business extern.

În portofoliul de clienți INTERACTIONS de-a lungul timpului s-au numărat branduri precum Telekom, Nestlé (Joe, KitKat, Maggi, Nescafe, Nesquik, Nescafe Dolce Gusto), Audi, Seat, Hochland, LG Electronics, Mega Image, Macromex (Edenia), Martini, CEC Bank, Groupama, Mobexpert, Metropolitan Life, Sodexo, Salterra, Porsche Finance Group, Elefant.ro, Oracle sau Niran.

Agenția are în portofoliu peste 50 de premii creative și nominalizări.

Motto-ul INTERACTIONS: "Ne ținem cuvântul dat, întotdeauna!"

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Interactions

INTERACTIONS este o agentie de comunicare interactiva si eCRM fondata in 2009. INTERACTIONS este un partener de cursa lunga: parteneriatul dintre agentie si clientii majori depaseste in media cifra de 3 ani, recordul... vezi detalii »

Oameni

Subiecte

Sectiune



Branded


Related