Dan Bărbulescu: În România, conservarea patrimoniului natural depinde doar de entuziasmul unor nebuni care aleg să se lupte cu morile de vânt

Dan Bărbulescu: În România, conservarea patrimoniului natural depinde doar de entuziasmul unor nebuni care aleg să se lupte cu morile de vânt
Foto: Helmut Ignat

Este nevoie de arii naturale urbane protejate în orașele dense și poluate în care trăim. Este nevoie de locuri unde adulții și copiii să se plimbe în natură, să respire aer curat, să vadă păsări și plante în mediul lor de viață. În București, pentru toate astea există Delta Văcărești, un parc natural amenajat de comunitatea locală, care a fost la un pas de a rămâne în paragină.

În urmă cu doi ani, Ministerul Mediului decidea să pună pe liber activitatea și proiectele Asociației Parcul Natural Văcărești care se ocupa de întreținerea zonei. Fără nicio consultare a echipei organizației, fără justificare. La acel moment, Parcul Văcărești a rămas fără măsuri de protecție și conservare, teoretic cel puțin. Practic, activiștii de mediu nu au renunțat să aibă grijă de el, fie și ”clandestin”. Anul trecut, lucrurile au revenit la un normal bun pentru oameni, iar ONG-ul a devenit partenerul Ministerului Mediului în administrarea parcului.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related