[Profesori altfel] Venera Roth-Gross: În anii recenți elevii au învățat să spună mai deschis ce îi doare, ce își doresc. Luptă pentru drepturile lor

[Profesori altfel] Venera Roth-Gross: În anii recenți elevii au învățat să spună mai deschis ce îi doare, ce își doresc. Luptă pentru drepturile lor

A devenit profesoară în primii ani după Revoluție, când praful vechiului era așternut încă în strat foarte gros prin toate școlile, iar tehnologia lipsea cu desăvârșire. Venera Roth-Gross își amintește primii săi ani la catedră și cum dactilografia testele de limbă engleză la mașina de scris, folosindu-se de câte cinci file de indigo odată.

Sunt profesori care au rămas în trecut, blocați în ”pe vremea mea…”, nu sunt în pas cu vremurile, cu tehnologia, și, mai ales, cu mințile deschise al elevilor de astăzi. Venera este, însă, un profesor altfel. Și am descoperit cu bucurie, construind la seria noastră, că sunt tot mai mulți astfel de dascăli în învățământul primar și gimnazial. Dintre cei care aduc în discuție dragostea pentru copii, dintre cei care recunosc în fața lor când greșesc. Dintre cei care au coborât de pe piedestalul înalt al autorității mai aproape de cei cărora le predau, de orice vârste ar fi ei. Dintre cei care aplică metode moderne de predare, așa cum face și Venera Roth-Gross, care își infuzează orele de limbă engleză cu literatură, film și media.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Dosare editoriale

Subiecte

Sectiune



Branded


Related