Lil Obeah Meets Marius Costache - Titan Dub Jazz

Lil Obeah Meets Marius Costache - Titan Dub Jazz
Colaj de Cristiana Bucureci

Este vinerea platformei Bandcamp și the Sound of Art to Come prezintă un nou material discografic.

 

„Muzica Dub nu este departe de jazz. King Tubby era dependent de jazz, la fel și Lee Scratch Perry, iar majoritatea muzicienilor de studio erau pasionați de jazz. Așa că mă bucur că fratele meu m-a învățat despre Charlie Parker și Herbie Hancock. În prezent îl avem pe Courtney Pine, fiecare generație vine cu un lucru nou și cu o atitudine nouă, așa că muzica dub pentru mine este aproape ca o formă tehnică de jazz. Eu așa ascult King Tubby, prin dub el și-a exprima interpretarea muzicii dub, chiar dacă nu semănă cu conceptul original. Pentru mine întotdeauna a fost ca și cum ar face jazz, chiar dacă este dub, pentru că folosea studioul pentru a face texturi, solo-uri, pauze sau orice altceva.

Eu mereu am încercat să fac lucruri neobișnuite din punct de vedere electronic, un sunet mai fin dacă se cerea sau poate ceva mai abraziv dacă era nevoie, dar oamenii azi nu mai folosesc tehnologia așa.”, Paul Smykle într-un interviu cu David Katz.

 

„Jazzul și dubul sunt o fundație la unison. Iată câteva nume care o demonstrează: Sly & Robbie Meets Nils Petter Molvaer + Eivind Aarset & Vladislav Delay, Monty Alexander, Ernest Ranglin, New Zion Trio, Hamid Drake & Bindu, Mei Tei Sho, Bill Laswell, Jah Wobble, Sons of Kemet, Nubya Garcia, Ezra Collective, Nubiyan Twist, Mark Guiliana, Jon Batiste, Quantic și Theo Crooker. Majoritatea au cel puțin un album de jazz dub, dacă nu chiar multe melodii în care filosofia jazzului se ciocnește cu arta și știința dub.

Acesta este motivul pentru care eroul meu local, Iordache, a trebuit să primească tratamentul de duppy dub. Am ales Titan din Titan Suite datorită versurilor psihedelice și nostalgiei superbe. Într-o altă viață am trăit lângă piața Trapezului și imaginile pe care le pictează cântecul sunt amintiri vii. Mai mult jazz, mai mult dub! ”, Obeah.

 

The Sound of Art to Come Records este o casă de discuri din Transilvania, care găzduiește Dub, proscriși de muzică electronică și experimentală și nonconformiști exploratori. Adânc în inima României, SoAC transmite din dimensiunea The Shape of Dub to Come. Labelul curatoriază, colează și remixează Duppy dubs și Duppy Riddims inspirate de coloanele sonore jamaicane pentru filme de groază.

După zece ani de muzică eclectică, muzicianul fantomă dub din România s-a acordat la o altă frecvență creând Lil Obeah din Transilvania. Când vine vorba de sunetul său, el îl definește ca dub duppy dintr-un univers paralel. Obeah colaborează cu profesioniști din domeniul muzicii, de la producătorul bucureștean Marius Costache de la Studio148 la vedete internaționale precum Dub Colossus, Transglobal Underground și Dreadsquad. Remixurile sale includ artiști locali precum Tony Baboon, Oigăn și Ana Ularu și branduri de dub și reggae precum Dubmatix, Dub Pistols, Prince Fatty, Ghetto Priest și Denise Sherwood, dar și trupe fictive precum Reefah Madniss din Berlin.

Artistul consideră muzica dub artă sonoră și își propune să creeze o coloană sonoră de film horror românesc imaginar.

Marius Costache este artist muzical, inginer de studio și producător de muzică din București. Pasiunea sa pentru sunet transcende linia modernă a genului muzical și alege legile sonore doar ca exemplu, nu ca pe o cale.

El este Discordless, cântă cu Environments și Febra și din Studioul 148 a produs, a mixat și masterizat muzică ambientală, electronică, hip-hop, post-rock, noise, folk, clasic, jazz, post-hardcore și sunete balineze pentru formații precum Goran Bregovic, Mytrip aka Angel Simitchiev, Valerinne, Cyberian, White Walls, The Boy Who Cried Wolf, EMIL, COMA și case de discuri precum a lui 148, dunk!records și vecinii noștri bulgari AMEK Collective.

Albumul se poate cumpăra și asculta numai pe Bandcamp.

Obeah – Voce, concepte
Marius Costache – Producție, percuție adițională
Winston Williams aka Horseman – Tobe, percuție
Michael Acker – Bass electric
Adi Stoenesc – Pian, claviaturi
Alexandru Arcuș – Flaut
Cristiana Bucureci – Voce Tulcea
Ilinca Bucureci - Cameo

Colaj și Art Direction de Cristiana Bucureci

Voci înregistrate de Marius Costache la Studio148

Melodia În Titan de Iordache de pe LP-ul Suita Titan
Versuri de Florin Dumitrescu

Numai bine din Transylvania.

Tags: Transylvania, Jazz, Dub, Riddim, Lil Obeah, Marius Costache, Iordache, film soundtrack, horror, Romania

Soarele din bomboane cubaneze
Linge după-amieze
În Titan
În Titan
Fructele stau ascunse-n sarafane
Stelele-s mentosane
În Titan
În Titan
Spațiul verde-i jungla lui Sandokan
Și lacul e un ocean
Titanul,
Limanul!

Norii-nfulecă vată de zahăr
Vântul se dă în leagăn
În Titan
În Titan
Timpul stă în loc și-n timp stă locul
Aleea, parcul, blocul
În Titan
În Titan
Câini albaștri și copii zburători
Te-așteaptă în lumea lor
Titanul,
Limanul.

În Titan corcodușii dau în floare
Doar la o-mbrățișare
În Titan
În Titan
Poți urca Everestu-n salturi
De pe-un versant pe altul
În Titan
În Titan
Citadele cu spirale de melc
I-așteaptă pe cei ce petrec
Titanul,
Edenul!

(versuri de Florin Dumitrescu)

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related