Libertate, dar în Minecraft

Libertate, dar în Minecraft

Cu tot ce se întâmplă zilele acestea în Afganistan, ne amintim oroarea de a trăi în locuri unde drepturile fundamentale sunt practic inexistente. Dar cenzura există și în locuri în care talibanii nu fac conferințe de presă la televizor și unde lipsa libertății nu este chiar atât de evidentă. Straturile de cenzură sunt multe și insidioase. Iar libertatea de informare se poate găsi unde te aștepți mai puțin. În Minecraft, de exemplu. 

Organizația Reporters Without Borders a adus jocului Minecraft un update care vine ca o urmă de speranță care să te facă să simți că lupta nu e încă pierdută. E vorba de o bibliotecă care oferă acces la mai multe articole din jurnalismul independent care este cenzurat în țări precum Egipt, Mexic și Rusia. Gândul din spatele acestei povești a fost stârnit de faptul că cei mai mulți jucători de Minecraft sunt tineri cu o nevoie dureros de mare de a avea acces la resurse care să le permită înțelegerea realității pe care o trăiesc. Iar în țările menționate, jocurile video sunt ca o simulare a unei lumi în care pot fi liberi. De asta, biblioteca și informațiile adunate acolo sunt protejate de blockchain cloud storage astfel încât să nu poată fi hackuite.

Când am citit despre asta, am simțit multă căldură în suflet. Și știu că e o cărămidă foarte mică pusă la fundația unei lumi care să fie mai omogenă, dar lucrurile astea te fac să prinzi puțină speranță. Iar dacă pentru mine e așa, nu pot decât să îmi imaginez cum se simte pentru oamenii care trăiesc realitatea din acele spații.

Dacă vrei și tu un boost de încredere că poate lucrurile vor fi un pic mai bune, găsești mai multe informații aici.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related