Daniel Sascău: Am vrut sa transmit un mesaj cald, un indemn la iubire

Daniel Sascău: Am vrut sa transmit un mesaj cald, un indemn la iubire

De mesaje calde si indemnuri la iubire avem cu totii nevoie, mai ales in aceasta perioada. Asa s-a gandit si Daniel Sascau, care a creat pentru Eco Graffers Wanted by glo™ o lucrare numita ”Regină povestind singurătății copilăria luminii”. Si-ar dori ca oamenii care vad opera lui sa ramana cu dorinta de a povesti si ei despre o copilarie si sa se intoarca pentru cateva clipe acolo, la copilaria lor. Daniel crede ca inspiratia nu este suficienta pentru un artist.

Te poti folosi de emotie si daca ai noroc, iti si iese ceva. Insa nu vei avea mereu norocul inspiratiei si prin urmare, trebuie sa iti construiesti "un loc" al tau, sa ai unde sa cauti. 

Competitia noastra de street art este in toi, brieful este aici, deadline-ul e precipitat, așa că testați, explorați, creați și înscrieți-vă în concurs. Mai jos e povestea lui Daniel si a creatiei lui despre Love at first Swipe. 

 

Bio pe scurt

Bună, eu sunt Daniel, am 27 de ani şi sunt din Bacău. Consider ca inainte de tot si toate, documentarea este cea mai importanta in procesul de creatie. Nu cred in munca la zi in arta, nu reparam avioane... Arta are nevoie de informatii, de timp si oameni care sa o inteleaga!

Un profesor drag mie imi spunea la un moment dat ca sa am grija cu timpul de lucru si cu lucrul in general la o lucrare sau mai multe, sa nu intru pe drumul covoarelor! Acesta considera "covoare persane" toate acele lucrari care nu aveau un temei, lucrari care sa acopere gaurile din casele oamenilor, exact ca in perioada lui Merisi da Caravaggio, cand oamenii ii comandau lucrari marelui artist pentru a mai acoperi din gaurile peretilor.

Prin urmare am lasat lucrul pe banda rulanta si am inceput sa cercetez, sa documentez, sa aleg lucruri pentru a imi putea forma un dialog al meu ca artist.

Te poti folosi de emotie si daca ai noroc, iti si iese ceva. Insa nu vei avea mereu norocul inspiratiei si prin urmare, trebuie sa iti construiesti "un loc" al tau, sa ai unde sa cauti. Deci da, in general, studiu si munca la un loc, pot face un artist sa fie foarte eficient in dialog!

 

Tabieturi de lucru

Am anumite momente cand imi pun muzica atunci cand lucrez, cea mai proasta muzica posibila. De ce?! Tocmai pentru a ramane concentrat la lucrare, concentrat la ideea cu care am pornit.

 

Eco Graffers Wanted by glo™

De competitie am aflat de pe Facebook. E o competitie misto si imi doresc de ceva vreme sa pun pe un zid o lucrare de a mea.

Lucrarea cu care particip este "Regina povestind singuratatii copilaria luminii". O lucrare despre liniste, ambitie, iubire. Am vrut sa transmit un mesaj cald, un indemn la iubire!

Mi-as dori ca oamenii care o vad sa ramana cu dorinta de a povesti si ei despre o copilarie a ceva sau a cuiva. Sa se intoarca pentru cateva clipe acolo, la copilaria lor!

 

O arta care apartine tuturor

Street Art inseamna o arta a strazii, deci prin urmare aceasta categorie de arta apartine a tuturor! Spre deosebire de arta clasica care sta burgheza prin muzee, prin palate, galerii s.a.m.d., aceasta arta este gratuita si cred eu, asta o face sa fie speciala! Si nu neaparat gratuitatea ei ci faptul ca desi este gratuita, de cele mai multe ori nu are nimic deasupra capului, e o arta de razboi...

Mai mult decat atat, o lucrare de tipul Street Art inseamna si spiritul orasului in care se afla. Spre deosebire de o lucrare obisnuita pe care o iei si o muti de pe un perete pe altul aceasta arta sta mult timp sa vegheze dinamica orasului in care se afla!

Street art-ul in Romania de la an la an prinde un contur foarte clar si frumos si ma bucura asta foarte mult.
Motiv pentru care imi doresc sa aduc si eu o contributie cat de mica la aceasta miscare foarte efervescenta!

 

Eco Graffers Wanted by glo™

Premii

Cea mai frumoasă recompensă este posibilitatea ca lucrarea ta să ajungă pe un perete imens din București.
Cei de la Sweet Damage Crew vor ajuta câștigătorul să își transforme creația digitală într-un mural real, sursă de inspirație pentru locuitorii orașului. 

Premiile competitiei Eco Graffers Wanted by glo sunt în valoare de peste 4.500 euro

  • Cei 15 finaliști vor câștiga un voucher eMAG în valoare de 500 lei.
    Stabiliti de notarea juriului.
  • Marele premiu este în valoare de 3000 Euro.
    Lucrarea câștigatoare este cea cu cel mai mare punctaj dintre lucrările finaliste (70% notele juriului & 30 % votul comunității )
    În plus, pe lângă faptul că vei fi o sursă de inspirație, creația ta digitală va fi transformată într-un artwork fizic, un mural, parte din galeria de artă urbană owned by glo™, în parteneriat cu Sweet Damage Crew.
  • Premiul de popularitate (500 eur) pentru cea mai votată lucrare din comunitatea IG glo_Romania.

 

Timing

Perioada de desfășurare a competiției este 8 septembrie – 11 octombrie 2021 cu următoarele etape:

  • PERIOADĂ ÎNSCRIERI: pana pe 30 septembrie 2021
  • STABILIREA FINALIȘTILOR PRIN VOTUL JURIULUI: în 3 octombrie 2021.
    (Acest vot stabilește topul înscrierilor și primele 15 cele mai apreciate lucrări merg în finală.)
  • ANUNȚAREA FINALIȘTILOR: 4 octombrie 2021
  • VOTUL PUBLICULUI pe IG glo_Romania: 4 – 7 octombrie 2021
  • STABILIREA CÂȘTIGĂTORILOR: 8 – 10 octombrie 2021
    (ponderea notelor juriului  este de 70% si votul comunității IG glo_Romania 30%)
  • ANUNȚUL CÂȘTIGĂTORILOR: 11 octombrie 2021

 

Inspirația

Asta e tot. Rămâne să inspiri adânc, să privești atent Bucureștiul și să propui viziunea ta despre Love at first swipe. 

Competiția Eco Graffers Wanted by glo™ se adresează exclusiv persoanelor adulte.
18+ | glo™ este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Sectiune



Branded


Related