Clientul: Și party-ul de Crăciun? Exploratist: Ba se poate, chiar și în pandemie

Clientul: Și party-ul de Crăciun? Exploratist: Ba se poate, chiar și în pandemie

Engagement și divertisment în 2 formate noi de team engagement online de Crăciun, marca Exploratist

În anul în care a sărbătorit 10 ani de la înființare, Exploratist nu s-a dezis, ba dimpotrivă, de la headlineul „People first” și de la spiritul valorilor sale: „îndrăznește, explorează, creează și conectează-te”.

Finalul de an aduce două soluții super creative de employee engagement în echipe, care vin să răspundă nevoii aflate pe buzele tuturor oamenilor din organizații, încă din toamnă: Ce facem la petrecerea de Crăciun? Cum o facem - online, hibrid? Ce opțiuni avem?

Oamenii din companii simt nevoia să fie împreună, să se distreze și să încheie anul cu vibe de sărbătoare. Exploratist deznoadă problema și de această dată prin cele două concepte de evenimente de Crăciun: „Aventurierii” și „Christmas Express”.

Conceptele sunt croite pentru două grupuri țintă: echipe sau organizații de până la 100 de persoane („Aventurierii”) și echipe sau companii cu peste 100 de membri („Christmas Express”).

Cele două formate aduc valoare prin trei elemente definitorii, specifice experiențelor cu care clienții Exploratist sunt obișnuiți și deja de-abia le așteaptă:

  • Echilibru între entertainment și engagement, în funcție de obiectivele setate de managerul echipei. Proporția dintre aceste dimensiuni este perfect customizabilă și reglată pe baza nevoilor organizației.
  • Experiența este facilitată de actori și artiști profesioniști, care îmbină talentul propriei profesii cu abilitatea de a interpreta un brief de companie.
  • Participanții vor explora un univers artistic autentic la un nivel calitativ ridicat, deoarece performance-ul va beneficia de expertiză regizorală, iar evenimentul va fi transmis live direct din sala de teatru.

„Garantăm că aceste ingrediente compun o lume în care, dacă vor intra, oamenii vor încheia anul memorabil. Suntem în al doilea an de pandemie, ei au fost dedicați, și-au îndeplinit cu pasiune obiectivele și merită toată atenția într-un cadru destins de sărbătoare. Colaborarea cu organizații diverse ne-a provocat să inventăm tot timpul ceva inedit în structura unei experiențe. Direcția noastră strategică este să creăm experiențe de calitate care să inspire angajatul printr-un format out-of-the box, o experiență fluidă în platforma online sau elemente de divertisment prin care conținutul este mai ușor de asimilat și care produc engagement.”, menționează Mirela Tănase, senior partner Exploratist.

Luați startul călătoriei spre Crăciun ca „Aventurieri”

„Aventurierii” este un concept de live role-playing. Prin acest format, membrii echipei vor participa la cea mai fun experiență online, care îi va destinde și va crea coeziune. Beteala secretă pe care o dezvăluim este măiestria facilitatorilor noștri, actori experimentați care vor genera interacțiune și joacă.

Activitatea acoperă două mecanisme. Într-o primă față, toți participanții interacționează într-un cadru tematic cu personaje care îi provoacă la îndeplinirea unor misiuni distractive.

Mai apoi, ei sunt împărțiți în breakout rooms și participă la ateliere fun. În varietatea de ateliere, ei își pot descoperi latura artistică desenând bradul de Crăciun care îi reprezintă cel mai bine. Își pot exersa abilitățile de lucru în echipă, atunci când miza este redactarea, împreună cu colegii, a unei scrisori către Moș Crăciun. Nu lipsește fredonarea unui colind în manieră proprie, care, după caz, poate sau nu să fie ghicit de colegi.

Nu pierdeți trenul Xmas Expres, cu destinația ..... Crăciunul!

Christmas Express este un format prin care participanții vor trăi din nou „vremurile bune” ale socializării, cu jovialitate și chef de glume.

În acest tren, participanții vor fi întâmpinați la bord de controlori, care, după ce le vor fi verificat biletul, îi vor ghida pe traseu. În compartimentele expresului de Crăciun, vor descoperi povești de echipă, iar în restaurant vor avea parte de un show de zile mari. Călătoria se va încheia cu un moment de echipă cu engagement ridicat, ca de final de an, pe care nu îl desconspirăm acum.  

„Și nouă, ca organizatori, ne lipsește freamătul petrecerilor offline tradiționale, care aveau loc în cluburi sau în săli de evenimente. Cu toate acestea, de doi ani de zile, ne-am reinventat și am descoperit, prin ochii participanților, că și mediul online este ofertant din perspectiva creativității experiențelor. Ca producție propriu-zisă, online-ul are provocările sale, însă noi avem soluțiile. Îi așteptăm pe oamenii din organizații la experiențele de Crăciun propuse de Exploratist. Vor aduce energie, fun și mai ales, îi vor pune pe ei împreună.”, adaugă Rovana Munteanu, customer experience lead Exploratist.

Să recapitulăm ingredientele sesiunilor de team engagement cu tematică de Crăciun:

  • 2 concepte cool, cu un format care combină stilul de divertisment și entertainmentul, customizabile pe nevoile identificate
  • Gândite ca soluții atât pentru echipe mai mici, cât și pentru cele mai mari
  • O echipă de actori și artiști profesioniști - live direct de pe scena din teatru
  • Experiențe care pot fi derulate pe platforma existentă în organizație: teams, zoom, vimeo sau pe platforma de evenimente online a Exploratist, Digital stage

Fondată în 2011, Exploratist este prima agenție de employee experience din România care livrează organizațiilor expertiză 360 în comunicare internă, well-being, employer branding și strategii de HR. Soluțiile Exploratist au un design unic, curajos și experiențial.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related