Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora) - Gretchen Rubin | Editura ACT și Politon, 2022

Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora) - Gretchen Rubin | Editura ACT și Politon, 2022

Cele patru tendințe: profilurile de personalitate esențiale care îți arată cum să faci viața mai bună (pe a ta și pe a altora) / The Four Tendencies: The Indispensable Personality Profiles That Reveal How to Make Your Life Better (and Other People's Lives Better, Too) de Gretchen Rubin este cartea care te va ajuta să te cunoști pe tine însuți mai bine, dar și pe cei din jurul tău pentru a-ți îmbunătăți astfel considerabil viața. Iar prin a-ți îmbunătăți viața, înțelegem: să iei decizii mai bune, să nu mai întâmpini dificultăți la respectarea deadline-urilor, să suferi mai puțin și să te înțelegi mai bine cu oamenii din viața ta, fie că este vorba despre copii, parteneri de viață, colegi de serviciu, pacienți, subalterni, elevi sau prieteni. 

Autoarea este de părere că indivizii pot fi împărțiți în patru mari categorii, în funcție de modul în care răspund la o întrebare foarte simplă: „Cum răspunzi la așteptări?”. Cele patru categorii sunt: Conformistul, Iscoditorul, Binevoitorul și Rebelul. Cunoscând caracteristicile acestor tipuri de personalitate, îți va fi mai ușor să comunici cu cei din jurul tău și totodată îți va fi mai ușor să-i convingi să facă ce vrei tu. 

Așadar, parcurgând această carte te vei regăsi pe tine, dar și pe cei apropiați ție și vei înțelege cum poți comunica mai eficient cu cei din jurul tău, în funcție de tipul de personalitate al acestora. Autoarea îți va furniza pentru fiecare dintre cele patru profiluri: punctele forte, punctele slabe, caracteristicile unice, dar și modalitățile cele mai eficiente de a te adapta trăsăturilor lor unice. 

 

Gretchen Rubin este una dintre cele mai influente observatoare ale naturii umane. A absolvit Facultatea de Drept la Universitatea Yale și a profesat pentru o scurtă perioadă ca jurist, dându-și seama ulterior că ceea ce își dorește cu adevărat în viață este să devină scriitoare. 

Cărțile ei s-au bucurat de un mare succes la public, Inner Calm (Liniște interioară), The Four Tendencies (Cele patru tendințe), Better Than Before (Cum să devii mai bun) și The Happiness Project (Proiectul fericirii) devenind bestselleruri New York Times. The Happiness Project s-a menținut timp de doi ani pe lista bestsellerurilor New York Times. Gretchen Rubin a vândut peste trei milioane de cărți în toată lumea, volumele ei fiind traduse în peste 30 de limbi. 

Când nu scrie cărți, Gretchen Rubin realizează podcastul de succes Happier with Gretchen Rubin, dar și o serie de cursuri video, sau se ocupă de aplicația Better (dezvoltată de ea în colaborare cu echipa de la Mighty Networks). Prin toate aceste mijloace, autoarea împărtășește idei, strategii, povești și sfaturi care îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și să își creeze o viață mai fericită.

 

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT și Politon.

 

Info:

Titlul original: The Four Tendencies: The Indispensable Personality Profiles That Reveal How to Make Your Life Better (and Other People's Lives Better, Too)
Ediția 2022, paperback
Traducător: Sorana Maria Roman
Dimensiuni: 13 x 20 cm
288 pagini
ISBN: 978-606-913-859-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related