Metoda Bullet Journal. Urmăriți trecutul, organizați prezentul, proiectați viitorul - Ryder Carroll | Editura Publica, 2019

Metoda Bullet Journal. Urmăriți trecutul, organizați prezentul, proiectați viitorul - Ryder Carroll | Editura Publica, 2019

În această carte, Ryder Carroll, creatorul Bullet Journal, un sistem de organizare extrem de popular, vă arată cum să folosiți această metodă pentru a:

URMĂRI TRECUTUL
Folosind numai un caiet și un pix, țineți evidența ideilor și a obiectivelor într-un mod clar, cuprinzător și organizat.

ORDONA PREZENTUL
Regăsiți-vă calmul zilnic, prioritizând și reducând volumul de muncă și abordându-vă lista de sarcini mai concentrați și mai productivi.

PLANIFICA VIITORUL
Stabiliți și evaluați obiectivele pe termen scurt și lung, planificați proiecte mai complexe cu simplitate și eficiență și trăiți-vă viața cu intenție, scop și sens.

Asemenea multora dintre noi, Ryder Carroll a încercat tot felul de metode pentru a se organiza mai bine – nenumărate aplicații, sisteme, agende planificatoare și multe altele. Nimic nu l-a ajutat cu adevărat. Apoi și-a inventat propriul sistem, care necesita doar hârtie și un pix, și a constatat că acesta era atât eficient, cât și liniștitor. Le-a împărtășit metoda câtorva prieteni și, într-un timp foarte scurt, aceasta s-a viralizat, transformându-se într-un fenomen internațional. În prezent, sute de mii de fani Bullet Journal duc vestea mai departe și citesc blogul și newsletterul lui Ryder.

Sistemul combină elementele unei liste de dorințe, a unei liste de sarcini și a unui jurnal. Simplifică procesul de captare a ideilor din minte (un martor neconsecvent) și de scriere a acestora, pentru a le vedea clar și a decide cum veți proceda mai departe. Vă ajuta să identificați lucrurile care contează și să vă stabiliți obiective în consecință. Divizând obiectivele pe termen lung în pași mărunți și concreți, utilizatorii își pot alcătui harta unui drum mai accesibil către îmbunătățire continuă, reușind să rămână concentrați în pofida avalanșei permanente de solicitări exterioare.

Dar aceasta este mult mai mult decât o carte despre managementul timpului. Este și un manifest pentru ceea ce Ryder numește „viață trăită cu intenționalitate”: a vă asigura că acțiunile voastre sunt aliniate cu convingerile pe care le aveți. Chiar dacă folosiți deja un Bullet Journal, această carte vă oferă noi exerciții pentru a deveni mai calmi și mai concentrați, noi idei revelatoare despre cum să vă stabiliți prioritățile mai bine și o nouă perspectivă asupra puterii instrumentelor analoage într-o lume digitală.

Bullet Journal este unul dintre cele mai elegante și mai eficiente sisteme de productivitate pe care le-am întâlnit vreodată. Vă va ajuta nu doar să vă organizați mai bine, ci și să deveniți mai buni. Recomand cu încredere această carte (și metoda aferentă) oricui își dorește să obțină mai mult de la viață.
CAL NEWPORT, autorul cărții Deep Work

Indiferent dacă sunteți deja un utilizator experimentat al jurnalelor sau dacă v-ați dorit mereu să explorați beneficiile unui jurnal, Metoda Bullet Journal simplifică procesul de așternere a gândurilor pe hârtie și, cu siguranță, vă va transforma viața în mai multe moduri decât vă puteți imagina.
HAL ELROD, autorul cărții The Miracle Morning

Pe lângă abilitatea Bullet Journal de a organiza și prioritiza sarcinile, popularitatea paginilor dedicate ținerii evidenței unor aspecte precum starea de spirit și recunoștința i-a determinat pe experți să tragă concluzia că acest tip de jurnal poate fi eficient în combaterea anxietății, întrucât face sarcinile să pară mai ușor de abordat și de gestionat.
Independenta

 

RYDER CARROLL este designer de produse digitale şi inventatorul Bullet Journal. S-a bucurat de privilegiul de a colabora cu companii precum Adidas, American Express, Cisco, IBM, Macy's şi HP. A apărut în publicații precum New York Times, LA Times, Fast Company, Bloomberg, Lifehacker şi Mashable. Recent a susținut un discurs TEDx pe subiectul intenționalității.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

  

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: The Experience Economy
Ediția  I 2019, paperback
Traducător: Iulia Bertea
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
320 pagini
ISBN: 978-606-722-345-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related