Jucătorul ingenios. Teoria jocurilor și arta transformării situațiilor strategice - David McAdams | Editura Publica, 2014

Jucătorul ingenios. Teoria jocurilor și arta transformării situațiilor strategice - David McAdams | Editura Publica, 2014

Jucătorul ingenios expune amănunțit șase modalități de bază de schimbare a jocului – angajament, reglementare, cartelare, represalii, încredere și relații – însuflețite de nenumărate personaje pline de culoare și exemple de neuitat din lumea afacerilor, din medicină, finanțe, istorie militară, criminalitate, sport și încă altele.

Cartea explorează câteva provocări strategice din lumea reală, cum ar fi modul de a menține prețuri scăzute pe Internet, modul de a restabili încrederea pierdută a publicului în cei care fac telemarketing pentru inițiative caritabile și chiar modul de a salva omenirea de bolile rezistente la medicamente, aparent de neoprit. În fiecare caz, McAdams folosește abordarea specifică teoriei jocurilor, elaborată în carte, ca să identifice esența strategică a problemei, după care se sprijină pe acea „știință a jocurilor“, urmărind să descopere metode de schimbare a jocului pentru rezolvarea problemei subiacente.

Așadar, fii gata pentru un periplu fascinant. Vei deveni un gânditor strategic mai profund, pregătit să schimbi și să câștigi jocurile pe care le joci. Făcând acest lucru, poți face, de asemenea, ca lumea să devină un loc mai bun. „Un singur jucător ingenios poate fi suficient pentru a sădi și transforma o întreagă organizație într-un loc mai productiv, mai fericit și în ansamblu mai bun“, scrie McAdams. Imaginează-ți ce putem face cu toții împreună.

Jucătorul ingenios este o carte rară: o primă introducere nontehnică în teoria jocurilor, care oferă, de asemenea, o nouă perspectivă asupra modului în care cea mai bună strategie în desfășurarea unui joc poate să schimbe, adeseori, regulile. Îmi pot da seama că voi avea numeroase ocazii să o recomand.
Alvin E. Roth, Stanford University, laureat al Premiului Nobel pentru Economie în 2012

La modul ideal, cărțile de strategie în afaceri oferă deopotrivă explicații generale, aplicabile într-o largă varietate de situații, precum și ilustrări ale teoriei, care demonstrează bogăția penetrației teoretice și a formulării practice a strategiei. Jucătorul ingenios oferă din plin atât profunzime explicativă, cât și aplicații.
R. Preston McAfee, Google, autor al cărții Competitive Solutions: A Strategist's Toolkit

Teoria jocurilor ne face conștienți de ce fel de jocuri se află în desfășurare și ne expune modalitățile prin care aceste jocuri pot fi îmbunătățite. Scopul acestei cărți este de a vă introduce în teoria jocurilor la un nivel mai profund și să vă ajute să faceți primii pași pentru a deveni și voi adevărați Jucători Ingenioși, astfel încât să puteți invinge înainte de a lupta, în afaceri și în viață, configurând activ jocurile pe care le jucați.
David McAdams

 

David McAdams este profesor la Duke University Fuqua School of Business. Este savant de prim rang, profesor simpatizat și consultant în materie de teoria jocurilor în afaceri.

 

Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Game-Changer
Ediția I 2014 paperback
Traducător: Dan Crăciun
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
376 pagini
ISBN: 978-606-722-017-9

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related