Cum a fost la Fuckup Nights Bucharest, ediția XII. Despre povești sincere și lecții valoroase

Cum a fost la Fuckup Nights Bucharest, ediția XII. Despre povești sincere și lecții valoroase

Într-o lume în care ne sunt prezentate zilnic povești de succes și rețete pentru reușită, o discuție sinceră despre eșecuri poate fi cu adevărat revelatoare și eliberatoare. Aceasta este concluzia la care au ajuns împreună speakerii și participanții la Fuckup Nights Bucharest vol. XII, eveniment organizat de DiFine PR, ce a avut loc joi, 27 ianuarie.

Cea de-a douăsprezecea ediție a conferinței, prezentată de Julia Nagy, s-a desfășurat online și a adus în aceeași cameră de Zoom profesioniști cu experiență vastă în cele mai variate domenii.

„Cercetează mereu piața și nu investi în domenii pe care nu le cunoști.” – Lecțiile învățate de Radu Georgescu pe propria piele

Cel care a deschis seara a fost Radu Georgescu, antreprenor cu peste 30 de ani de activitate în construirea și dezvoltarea de companii. Radu a trecut rapid în revistă portofoliul său: 37 de afaceri începute, dintre care șase au fost de succes, 10 au adus pierderi parțiale, iar restul de 21 au fost experiențe din care a învățat foarte mult. Sau, fără eufemisme, „eșecuri spectaculoase”.

Primele concluzii trase de antreprenor, după ce a intrat în lumea business cu mai multe proiecte software, au fost că trebuie să cercetezi foarte bine piața înainte să treci la acțiune și să-ți consolidezi atuurile cele mai de seamă ale afacerii (oameni sau active), ca să te asiguri că acestea nu vor pleca sau dispărea.

Apoi, Bill Gates a achiziționat o companie de la Radu Georgescu. Și cum încrederea în sine a lui Radu a crescut până la cer, acesta a pornit mai multe afaceri, în domenii diverse, convins că orice atinge se va transforma în aur. A fost o experiență din care Radu a învățat rapid că este mai bine să rămâi la lucrurile la care te pricepi și să nu investești în domenii pe care nu le cunoști deloc.

Andreea Georgescu: „Greșelile arată că ai evoluat. Cu cât greșești mai mult, cu atât reușești să faci lucruri mai multe și mai mari.”

Andreea Georgescu a fost redactor-șef la Libertatea, a făcut stand-up comedy la New York, iar acum este antreprenor și are propria sa agenție de digital marketing, Webspire. Povestește cu umor și detașare despre o serie de eșecuri care stârnesc uimire și hohote de râs.

Întrebată cum de aceste greșeli nu i-au afectat stima de sine, antreprenoarea răspunde că privește eșecurile personale ca pe niște oportunități de a învăța lucruri despre sine însăși. În plus, consideră că eșecurile sunt firești, iar dezvoltarea ar fi imposibilă fără ele.

Dar Andreea pune foarte puternic accentul pe asumarea greșelilor prin acțiuni concrete. Crede că este esențial să repari daunele create, să sprijini și să cauți soluții.

„Viața ne oferă din nou aceeași lecție dacă nu o înțelegem din prima.” – Zoltan Prosszer

Zoltan Prosszer este antreprenor self made de la 26 de ani și fondator a 12 companii. A trecut prin două insolvențe, a gestionat numere impresionante de bugete și angajați și, cel mai important, a găsit soluții de fiecare dată.

Când vorbește despre eșecurile sale, Zoltan pune accentul pe regăsirea de sine, cel mai important factor care l-a ajutat să își revină din criza generală prin care a trecut. Își amintește perfect de căderea în gol din 2002, când prima insolvență i-a pus o responsabilitate uriașă pe umeri, dar și de a doua cădere, respectiv a doua insolvență.

Antreprenorul spune că aroganța, ego-ul și orgoliul au fost cele mai mari greșeli din cariera lui, iar studiul, redescoperirea de sine și obiectivele realiste au fost cele mai eficiente soluții.

Miruna Stănculescu: „Când începi să faci ceva, e bine să știi și prețul pe care trebuie să-l plătești pentru asta.”

Miruna Stănculescu a început să lucreze de la 18 ani. După un eșec antreprenorial, s-a întors la organizații și HR. La 40 ani, a avut o criză existențială. Acum este psihoterapeut și are propriul ei cabinet.

Povestea Mirunei implică multe răzgândiri, pe care aceasta le consideră normale și sănătoase. Ea spune că avem tendința de a idealiza ceea ce nu avem, după care ne plictisim de ce obținem. Motiv pentru care, plecăm mereu în căutarea următorului „inorog”.

Miruna a plecat din corporație cu propiul vis antreprenorial. Își imagina că va fi propria ei șefă, că va avea succes și că totul va fi exact așa cum pare din exterior.

Avea să ajungă la valoroasa concluzie că inorogul idealizat se transformă mereu într-o simplă „mârțoagă”. Mai exact, ceea ce idealizezi se concretizează doar în anumite feluri și trebuie să fii pregătit să îți asumi prețul pentru ce ai început să faci.

Eșecul nu e un capăt de lume, iar Fuckup Nights Bucharest este aici să ne reamintească acest lucru

Și această ediție s-a încheiat cu aplauze la fel de călduroase, chiar dacă au fost virtuale. Atât speakerii, cât și participanții, și-au amintit că un fuckup nu este altceva decât o sursă de lecții învățate și un deschizător de noi drumuri.

Nu se pune problema dacă vei greși sau nu, pentru că o vei face. Important este ce faci și ce înveți după ce greșești - iată concluzia unei seri pline de povești adevărate și savuroase, de hohote de râs și de lecții valoroase. O seară ce a impresionat prin autenticitate, deschidere, vulnerabilitate și generozitate.

Fuckup Nights Bucharest face parte dintr-o mișcare globală de conferințe ce au loc în peste 320 de orașe din 91 de țări. Următoarea ediție va avea loc pe 17 martie 2022.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related