Inteligenta emotionala in actiune. Programe de training si coaching pentru lideri, manageri si echipe - James Bradford Terrell, Marcia Hughes | Editura Curtea Veche, 2017

Inteligenta emotionala in actiune. Programe de training si coaching pentru lideri, manageri si echipe - James Bradford Terrell, Marcia Hughes | Editura Curtea Veche, 2017

Cartea conține exercițiile, strategiile, chestionarele și prezentările de teste care sunt instrumentele-cheie în construirea abilităților inteligenței emoționale. Deținerea acestor abilități asigură o performanță crescută la locul de muncă, o productivitate mare în orice companie, o stare generală de optimism, entuziasm în viața personală, armonie și fericire în familie.

Toți dorim să avem o imagine de sine pozitivă, să fim asertivi, empatici, sociabili, să știm să rezolvăm rapid probleme, să ne controlăm eficient impulsurile, să avem o toleranță mare la stres și, în definitiv, să fim fericiți. Dar toate par obiective atât de greu de atins, încât nici nu îndrăznim să sperăm că le vom atinge vreodată. Ei bine, această carte ne demonstrează contrariul. Le putem dobândi pe toate, în timp record, cu voință și cu organizare. Iar beneficiile nu se vor lăsa așteptate – o capacitate mare de a rezolva conflicte, o motivație crescută pentru performanță, încredere în sine, echilibru afectiv, adaptabilitate în diverse situații, capacitatea de a exprima adecvat emoțiile în familie, la serviciu și în comunitate. Și, totul, la câteva exerciții distanță!

O hartă excepțională a domeniului inteligenței emoționale este alăturată unor exerciții special concepute pentru a crește autoconștientizarea și pentru a dezvolta abilitățile indispensabile obținerii succesului.
Robert Emmerling

Această carte este o resursă excelentă, care furnizează instrumentele de lucru utile trainerilor și practicienilor ai căror clienți își doresc să-și îmbunătățească abilitățile inteligenței socio-emoționale. Exercițiile nu trebuie să lipsească din «trusa cu scule» a unui formator în domeniu.
Steven J. Stein

 

James Bradford Terrell, vicepreședinte al Collaborative Growth, este coach în comunicare, dezvoltare emoțională și competență organizatorică pentru indivizi, grupuri și viitori lideri. El face coaching cu lideri și echipe, folosindu-se de formulele EQ-i 2.0, EQ360 și de schema TESI.

Marcia Hughes, doctor în drept, este președintele organizației Collaborative Growth, L.L.C. și consultant în strategii de comunicare pentru organizații care pun preț pe angajaţii foarte performanți, lucrând direct cu echipele și cu liderii acestora. Marcia Hughes și‑a dobândit experiența și expertiza în domeniul inteligenței emoționale prin munca de consiliere menită să ajute oamenii să se automotiveze și să comunice mai bine cu cei din jur. Discursurile sale sunt bazate pe povești reale, motivante, referitoare la creșterea exponențială a succesului în condițiile în care oamenii colaborează eficient. Marcia Hughes și James Terrell sunt autorii testului TESI® (The Team Emotional and Social Intelligence Survey), un instrument psihometric accesibil online. De asemenea, Marcia Hughes este coeditorul lucrării The Handbook for Developing Emotional Intellingence (2009), coautor al volumelor Developing Emotional Intelligence: Exercises for Leaders and Teams (2010), A Trainer’s Guide to Team Emotional and Social Intelligence (2009), A Coach’s Guide for Emotional Intelligence (2008), The Emotionally Intelligent Team (2007), Emotional Intelligence in Action (2005) și autor al cărții Life’s 2% Solution (2006). Marcia a avut numeroşi clienți, din domenii diferite, precum American Express, Medtronic, The World Bank, The Office of Personnel Management și The Department of Agriculture (SUA).

 

Video: Autorii despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Curtea Veche.

 

Info:

Titlul original: Emotional Intelligence In Action: Training and Coaching Activities for Leaders and Managers
Ediția 2017, paperback
Traducător: Silvia Guță
Dimensiuni: 15.0 x 22.5 cm
480 pagini
ISBN: 978-606-588-941-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

DictionarBranded


Related