Carrefour adoptă Digital Health Index Dashboard, primul instrument de monitorizare a prezenței în digital în timp real, creat de Digitas România

Carrefour adoptă Digital Health Index Dashboard, primul instrument de monitorizare a prezenței în digital în timp real, creat de Digitas România
Nicoleta Baicu, Head of Digital & E-commerce Marketing @ Carrefour/ Alexandra Caciur, Head of Data & Business Intelligence @ Digitas

În contextul în care brandurile duc lupte decisive în mediul online, locul în care clienții interacționează liber, direct și neîncetat cu ele, Carrefour România investește în instrumente de date, prin parteneriatul cu Digitas România, adoptând Digital Health Index Dashboard.

Digital Health Index Dashboard integrează și monitorizează în timp real prezența digitală a întregii categorii de retail din multiple surse de informații, precum: motoare de căutare, canale sociale, bloguri, forumuri, presă - surse care, până acum ceva timp, erau calculate separat. Scopul acestui dashboard este de a agrega date recente și clare despre întregul univers digital al brandului și al competitorilor acestuia, dar și de a permite optimizări.

În plus față de zona de comunicare earned, Digital Health Index Dashboard implică monitorizarea automatizată a zonei de media, dar și lumea asset-urilor digitale. Din punct de vedere tehnic, această automatizare a apelat pentru prima dată la AIQ Connectors, un sistem nou Data Intelligence, ce reduce substanțial timpul de extracție și de procesare a datelor.

Având în vedere că strategia de comunicare Carrefour are o importantă componentă digitală, parteneriatul cu Digitas devine unul strategic. Începând cu anul trecut, compania derulează o serie de show-uri și platforme digitale prin care își promovează programele și produsele de referință, sub formă de infotainment. Câteva exemple includ seriile „Poftim Știință” - unde fiecare episod este centrat pe câte o categorie de produse, promovându-se alimentația sănătoasă și „Cu Susu’n Jos”- care urmărește viața familiei Măruță, surprinsă în momente amuzante.

„Ne dorim să avem un limbaj comun cu publicul, de la referințe relevante din universul cotidian la glume bune. Tocmai de aceea, dacă ar fi să rezum strategia digitală Carrefour în câteva cuvinte, acelea ar fi «ne privim din perspectiva publicului”, o strategie esențială din punctul nostru de vedere pentru a construi contentul pe care ni-l dorim. Iar pentru a pune în practică această strategie este simplu: avem nevoie de date. Parteneriatul cu Digitas ne ajută să avem o imagine unitară a unor date brute, colectate din toate platformele pe care suntem prezenți și astfel să privim întregul puzzle, dincolo de piesă cu piesă. Desigur, efectul este cascadat, iar această perspectivă macro ne permite nu doar să ne atingem curajosul obiectiv de a aborda campaniile din perspectiva de public, ci și să ne eficientizăm bugetele și mixul de comunicare. Este un win pe mai multe paliere.

Într-o eră în care tacticile brandurilor devin tot mai diverse, a avea o traducere calitativă a datelor în timp real devine baza relevanței în comunicare. Exiști din acest punct de vedere doar dacă ești prezent când trebuie și cu contentul care trebuie.”, Nicoleta Baicu,  Head of Digital & E-commerce Marketing @ Carrefour.

„Cel mai important lucru nu este să construiești un instrument, ci să poți răspunde unei nevoi de business cu un instrument relevant. Carrefour a avut încredere să ne povestească despre planurile digitale super ambițioase și despre impactul lor în business, astfel am construit ÎMPREUNĂ un instrument care să ajute la îndeplinirea obiectivelor. Așa că iată-ne niște luni mai târziu cu un plan comun, pe cea mai dinamică categorie din piață, susținuți de inovație pe toate palierele, suflecându-ne mânecile să lucrăm într-un parteneriat în care toate eforturile noastre servesc zona de business.”, Alexandra CaciurHead of Data & Business Intelligence @ Digitas.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Digitas

Digitas este agentia de Connected Marketing, construita pe principiul ca exista modalitati mai bune pentru ca brandurile sa se conecteze cu oamenii. Valorificam capabilitati complete de date, tehnologie,... vezi detalii »

Campanii

Subiecte

SectiuneBranded


Related