Când femeile animează jocurile video

Când femeile animează jocurile video

Nu trebuie să fii un adept al jocurilor video ca să înțelegi modul în care diferă reprezentarea caractelor în funcție de genul lor. Trebuie doar să fii atent la discuțiile care se iscă între oamenii care au jucat la un moment dat GTA Vice City, LOL sau orice alt joc care funcționează că o imitare a realității dusă la extrem. E modalitatea mai mult decât suficientă din care înțelegem că reprezentările feminine în jocuri sunt rare și, atunci când ele există, sunt hiper-sexualizate.

ONG-ul Women in Games și BETC Paris au pornit o revoluție care să atragă atenția asupra reprezentării stereotipice din jocurile video. Cum vor să facă asta? Printr-un schimb între animații care să le atribuie caracterelor masculine exact trăsăturile, hainele și dialogurile pe care caracterele feminine le au by-default. E o abordare pe care o apreciez tare mult pentru că face o treabă excelentă în ilustrarea absurdității care definește modul ăsta de a da viață personajelor. Te face să te întrebi ce ne face să percepem gesturile astea atribuite bărbaților ca fiind penibile, dar dezirabile atunci când ele sunt atribuite femeilor? E o campanie numai bună pentru a aduce conversația despre rolurile de gen și stereotipuri dincolo de zonele formale. Pentru că stereotipurile încep să fie insuflate de când suntem mici și privim către jocuri, desene animate și eroii din povești ca la niște exemple demne de urmat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Sectiune

Dictionar



Branded


Related