Obișnuințe noi, obișnuințe vechi. De ce facem anumite lucruri, ce ne impiedică să facem altele și cum să menținem schimbările - Jeremy Dean | Editura ACT și Politon, 2020

Obișnuințe noi, obișnuințe vechi. De ce facem anumite lucruri, ce ne impiedică să facem altele și cum să menținem schimbările - Jeremy Dean | Editura ACT și Politon, 2020

Obișnuințe noi, obișnuințe vechi: De ce facem anumite lucruri, ce ne împiedică să facem altele și cum să menținem schimbările / Making Habits, Breaking Habits: Why We Do Things, Why We Don't, and How to Make Any Change Stick de Jeremy Dean este cartea pe care o vei citi cu plăcere dacă ești pasionat de psihologie și dacă vrei să înțelegi mai bine creierul uman și modul în care funcționează el. Punctul de plecare al cărții a fost o întrebare cât se poate de simplă, care părea să aibă un răspuns la fel de simplu: cât timp durează să îți formezi o nouă obișnuință? Răspunsurile găsite de Jeremy Dean, psiholog de profesie, au fost multiple: 21, 28, 50, 66, 84 de zile, în funcție de subiect și de obișnuința pe care dorea să și-o formeze. Dar ce sunt obișnuințele, cum ne ușurează ele viața de zi cu zi sau dimpotrivă, cum ne-o pot pune în pericol, și cum putem să ni le formăm mai ușor sau dimpotrivă să renunțăm la ele în condițiile în care ne fac rău? Răspunsurile se găsesc în paginile acestei cărți.

 

Jeremy Dean (45 de ani) este un psiholog de origine britanică, autor și fondatorul popularului website PsyBlog unde scrie cu regularitate despre studii psihologice relevante pentru viața noastră de zi cu zi. Printre temele abordate se numără: memoria, auto-controlul, metodele de a fi mai creativ, inteligența, fericirea sau psihologia muncii. Jeremy Dean și-a lansat blogul în anul 2004 când a sesizat existența unei nișe destul de mari de oameni dornici să citească noutăți din psihologie scrise într-o manieră inteligentă și ușor accesibilă. Blogul lui este citat adesea de publicații prestigioase precum: BBC News, The New York Times (Health Around the Web), The Los Angeles Times, Wired, NPR, The Guardian și The London Times. 

Jeremy Dean este doctor în psihologie, titlu obținut la prestigioasa University College London (UCL), deține un masterat în Metode de Cercetare în Psihologie și a urmat de asemenea studii post-universitare în psihologie, după ce s-a specializat inițial în Drept și a lucrat pentru o perioadă în Industria Internetului.

 

Cartea a apărut în România la Editura ACT și Politon.

 

Info:

Titlul original: Making Habits, Breaking Habits: Why We Do Things, Why We Don't, and How to Make Any Change Stick
Ediția 2022, paperback
Traducător: Radu Filip
Dimensiuni: 200 x 130 x 18 mm
320 pagini
ISBN: 978-606-913-859-5

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related