Învață cu inima. O educație neconvențională - Tony Wagner | Editura Publica, 2020

Învață cu inima. O educație neconvențională - Tony Wagner | Editura Publica, 2020

Unul dintre experții mondiali în educație ne oferă o carte optimistă, în care își rememorează propriile eșecuri și succese în încercarea de a deveni un învățăcel și un profesor bun.

Tony Wagner a predat la toate nivelurile, de la liceu până la facultate, a lucrat la Harvard, a dezvoltat proiecte importante pentru Fundația Bill & Melinda Gates și ține conferințe peste tot în lume. Dar înainte să aibă succes, Wagner a fost dat afară din gimnaziu, exmatriculat din liceu și a renunțat la două facultăți. Învață cu inima este povestea impresionantă a anilor lui ca elev și profesor.

După zbuciumul prin care a trecut în ambele ipostaze, a învățat să creeze experiențe de învățare pline de sens, în pofida constrângerilor sistemului școlar convențional – inițial pentru el însuși și apoi pentru studenții săi –, pornind de la înțelegerea intereselor adevărate ale fiecărui elev și de la consolidarea factorilor săi motivaționali. Povestea lui Wagner scoate la iveală aspectele critice cu care se confruntă părinții și educatorii în zilele noastre și ne aduce aminte că încercarea și eroarea, perseverența și respectul pentru individ sunt la baza tuturor proceselor de predare și de învățare.

"Nu o poți lăsa din mână. Cu candoare și claritate, Tony Wagner își spune povestea vieții remarcabile și, făcând asta, spune povestea sistemului nostru educațional."
Angela Duckworth, fondator și CEO Character Lab și autoarea cărții Grit

"Tony Wagner a scris o carte irezistibilă de memorii despre maturizare, care este o meditație complexă asupra educației – ce este, ce nu este și de ce contează. Această poveste a revelațiilor mentale, emoționale și morale vă va merge la suflet."
Daniel H. Pink, autor al cărților When și Drive

"Admir zelul lui Tony, refuzul lui de a accepta bunul-simț convențional, sinceritatea lui neabătută cu privire la propriile eșecuri și credința lui netulburată că există undeva o lume mai bună – și că i-a fost menit să îmbunătățească munca profesorilor de peste tot."
John Merrow, președinte fondator al Learning Matters

"Învață cu inima transformă suferința tânărului Tony Wagner într-o călătorie a compasiunii, imaginației, spiritului și, în cele din urmă, a succesului triumfător. Cu un ritm alert, originală și minunat scrisă, este una dintre cele mai sincere și mai utile cărți de memorii pe care le-am citit în ultimii ani."
Rebecca Pepper Sinkler, fost redactor la New York Times Book Review.

"O poveste fascinantă și emoționantă despre modul în care a reușit un student rebel să devină un profesor eminent și un lider de top din educație."
Howard Gardner, autorul cărții Mind, Work and Life

 

Tony Wagner este un remarcabil specialist în educație: a predat la toate nivelurile, de la liceu până la facultate, a avut colaborări importante cu Fundația Bill & Melinda Gates și ține conferințe peste tot în lume. A ocupat diverse funcții la Harvard, printre care expert rezident la Harvard Innovation Lab (patru ani) și fondator și director al Change Leadership Group de la Harvard Graduate School of Education (de peste un deceniu). A fost director la gimnaziu și profesor la liceu, profesor universitar specializat în educația profesorilor, directorul executiv fondator al Educators for Social Responsibility și autorul cărților Creating Innovators și The Global Achievement Gap.

 

 Video: Interviu cu autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: LEARNING BY HEART: An Unconventional Education
Ediția I 2020, paperback
Traducător: Andreea Călin
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
336 pagini
ISBN: 978-606-722-415-3

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Pozitii

Subiecte

SectiuneBranded


Related