"Daca se vede post-productia, inseamna ca nu e facuta bine"

A fi freelancer in Romania poate presupune numeroase riscuri, in principal financiare, dar poate sa-ti aduca si libertatea de a alege sa faci ceea ce-ti place. Andrei Nica are de ales intre web design, animatie, grafica, post-productie video. De un an si jumatate a infiintat propria firma, Sendal Workout Studio, unde primeste comenzi de toate felurile. In cele ce urmeaza ne va lamuri cum poti sa te bucuri de succes, chiar si fara a face parte dintr-o agentie mare sau dintr-un studio de productie celebru.

IQads: Cum te descurci cu atatea domenii de activitate? De unde primesti ajutorul?
Andrei Nica: Angajati propriu-zis nu am. Numai colaboratori. Telul meu este ca pana la finele anului sa am doi angajati sau colaboratori permanenti. Pana acum nu am avut, pentru ca la mine vin proiecte foarte foarte diverse. Vin proiecte pe web, pe care le refuz in general. Vin pe animatie si motion graphics, care mie imi plac cel mai mult. Vin pe post-productie, care nu imi plac la fel de mult pentru ca implica mai mult un "skill" tehnic si o investitie mare de timp pentru a ajunge la un rezultat bun. Vin pentru montaj uneori. Vin pentru te-miri-ce. In conditiile astea imi este greu sa angajez pe cineva permanent, care s-ar descurca in toate domeniile.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Festivaluri

Sectiune



Branded


Related