Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului 2021 vor fi premiate în cadrul #Superscrieri11. Jurnalistul american Walter Robinson vine la București

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului 2021 vor fi premiate în cadrul #Superscrieri11. Jurnalistul american Walter Robinson vine la București

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

Continuând misiunea asumată în urmă cu 11 ani în urmă, Fundația Friends For Friends organizează pentru a 11-a oară Gala Premiilor Superscrieri care premiază cele mai bune materiale jurnalistice ale anului. Evenimentul va avea loc luni, 16 mai, la Amfiteatrul TNB și va fi transmis live pe pagina de Facebook a Fundației Friends For Friends.

Pe 15 mai, cu o zi înaintea Galei, Fundația Friends For Friends organizează Ziua Superscrieri, cu trei evenimente dedicate jurnaliștilor și studenților la Jurnalism din România, Walter Robinson fiind invitat special.

Tema Superscrieri din acest an este presa locală și se concretizează prin introducerea unei secțiuni dedicate jurnaliștilor din presa locală și regională și o serie de evenimente locale desfășurate în lunile martie și aprilie în orașe importante din România: Iași, Constanța, Sibiu, Cluj Napoca și Oradea. 

Începând de anul acesta, Superscrieri anunță creșterea valorii premiilor: premiile I pentru fiecare categorie vor avea o valoare de câte 1500 de euro, iar Superscrierea Anului și Superscrierea Cititorilor vor fi premiate cu câte 3000 de euro.

44 de materiale (presă scrisă, audio, video și foto) au fost selectate de un juriu format din 21 specialiști din media și sunt nominalizate la cele 8 categorii de concurs: Audio/Podcast, Debut jurnalistic, Investigație, Opinie, Reportaj, Presă Locală, TV&VIDEO-jurnalism, Fotojurnalism. Alături de acestea, vor fi anunțate premiile onorifice și premiile speciale.

Până pe 9 mai, oricine poate vota pentru premiul special al publicului, Superscrierea Cititorilor – un premiu în valoare de 3000 de euro, oferit pentru materialul cu cele mai multe voturi.

Susținătorii Superscrieri de anul acesta sunt FAN Courier și Kaufland, parteneri de creștere ai proiectului.
Sponsorii de categorie: Medlife, Think Digital, Google, Humane Society International, Bitdefender, Azaria Food, Manifatture Neamț.
Parteneri media: Rock Fm, Pagina de Media, IQads, Hotnews, SMARK.
Parteneri locații: Teatrul Național București, Apollo111, Club Expirat

Superscrieri este, într-un fel, tributul pe care din 2011 încoace îl aducem autorilor unor astfel de scrieri - cei care, prin forța scriiturii lor, prin originalitate, onestitate și curaj încă ne mai spun poveștile care contează. Autorilor care cred în forța cuvântului bine ales, ne arată cum stau de fapt lucrurile, ne scapă de prejudecăți și stereotipii, ne emoționează, ne îmbogățesc, ne feresc de fake news. Lor le dedicăm, cu recunoștință, premiile, bursele și seminariile Superscrieri.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


ThinkDigital

ThinkDigital este un digital media powerhouse cu sediul central la Bucuresti si reprezentanti in mai multe tari din regiune, care opereaza 3 linii principale de business: 1. Sales House/Adnetwork: Monetizeaza in... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related