Dracula Film Festival anunță lansarea competițiilor de filme de scurt și lungmetraj pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animații, filme experimentale sau culte, pentru a 10-a ediție, aniversară, a festivalului

Dracula Film Festival anunță lansarea competițiilor de filme de scurt și lungmetraj pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animații, filme experimentale sau culte, pentru a 10-a ediție, aniversară, a festivalului

Anul trecut, în pofida limitării drastice a activității cinematografice, peste 2.500 de noi producții, din aproape 100 de țări înscrise în competițiile destinate scurt și lungmetrajelor, au făcut dificilă misiunea juriilor internaționale în a alege câștigătorii trofeelor Dracula Film Festival, astfel încât, în 2022, așteptările sunt ca baza de selecție să fie chiar mai bogată, iar filmele ce vor fi prezentate la Brașov să își impresioneze realmente publicul, alături de premierele-eveniment din afara competițiilor, ca parte a unui mix experienţial în care poveștile ce alimentează imaginația se vor regăsi în programul celui mai mare festival de film fantastic din România, declinate în mai toate formele de expresie ale Pop culture: arte vizuale, muzică, literatură, comics, interacțiuni și animații live.

Dracula Film Festival, ediția a X-a, va avea loc la Brașov în perioada 12-16 octombrie, 2022.

Pentru a fi eligibile, filmele din competițiile festivalului trebuie să fie produse în perioada 2020 - 2022 și să nu fi fost difuzate în România.

La ediția din anul 2022, vor fi selectate 10 filme în competiția de lungmetraj Dracula Film Festival. Filmele vor fi difuzate la Cinema Astra din Brașov, dar și online.

Selecția filmelor de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist și colaborator cu numeroase publicații de românești și străine. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional.

“Filmele din competiția de lungmetraj sunt evaluate prin prisma unui mix de aprecieri legate de originalitatea ideii, inovativitatea dezvoltării sale într-o poveste, precum și relevanța, fluiditatea și prospețimea transpunerii într-un produs audiovizual coerent”, declară Ioan Big, directorul Dracula Film Festival.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiție concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaționale) și trofeul Vladutz (scurtmetraje românești).

Selecționerul secțiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internațional.

Înscrierile se pot face pe draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociației Culturale Fanzin.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related