A XVI-a editie a Festivalului International de Film DaKINO.

Anul acesta Festivalul va fi gazduit de Complexul Auditorium-Muzeul National de Arta al Romaniei si de Cinema Scala, si asa dupa cum si-a obisnuit deja publicul, va avea doua sectiuni: fictiune si documentar. Conform regulamentului, filmele de la sectiunea fictiune nu pot depasi 30 de minute, in timp ce documentarele, pentru a intruni normele unui scurtmetraj, nu vor depasi 50 de minute.

Juriul de preselectie, alcatuit din Cristina Corciovescu - membra a Uniunii Cineastilor din Romania si a FIPRESCI (Féd. Internationale de la Presse Cinématographique) si din Magda Mihailescu - membra a FIPRESCI si detinatoare a rubricii de cinema a ziarului Gandul, si-a incheiat misiunea. Cei doi critici de film au avut o sarcina extrem de dificila, trebuind sa selecteze cele mai bune filme din aproximativ 350 de scurtmetraje inscrise, care insumeaza peste 110 ore si reprezinta peste 34 de tari. Misiunea juriului de preselectie a fost pusa in dificultate si de faptul ca multe dintre productii sunt deja castigatoare la festivaluri internationale de renume, recent incheiate: Cannes, Venezia, Clermont-Ferrand, Biarritz, Cinema du Reel, Oberhausen etc. Romania a fost reprezentata la cea de-a XVI-a preselectie DaKINO prin 60 de scurtmetraje. In final vor fi proiectate in competitie aproape 100 de filme, dintre care 20 romanesti.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Sectiune

Dictionar



Branded


Related