Wise Guy. Lecții dintr-o viață - Guy Kawasaki | Editura Publica, 2021

Wise Guy. Lecții dintr-o viață - Guy Kawasaki | Editura Publica, 2021

Guy Kawasaki a fost o prezență constantă în lumea tehnologiei încă de când făcea parte din echipa Macintosh a Apple, în anii 1980. Este celebru pentru învățămintele sale din sfera antreprenoriatului, a investițiilor cu capital de risc, a marketingului și evanghelismului în afaceri. Dar înainte de toate acestea nu a fost decât un puști din clasa de mijloc din Hawaii, nepotul unor bunici imigranți din Japonia, un copil căruia i-a plăcut fotbalul american și care era un elev de nota 8 la engleză, în clasa a IX-a.

Wise Guy, cea mai personală carte pe care a scris-o, este despre surprinzătoarea sa călătorie. Nu este un volum tradițional de memorii, ci o serie de scurte evocări. A cochetat cu ideea de a-i pune titlul „Supă Miso pentru suflet” datorită acestor povești (asemănătoare celor din seria „Supă de pui pentru suflet”), care ilustrează o gamă bogată de experiențe care l-au luminat și l-au inspirat.

În această carte, Guy Kawasaki își povestește surprinzătoarea călătorie, acoperind nenumărate subiecte, de la valori morale, până la aptitudini de business sau creșterea copiilor. Așa cum scrie chiar el, „sper ca poveștile mele să te ajute să trăiești o viață plină de bucurii, mai productivă și mai plină de sens. Dacă această carte reușește să facă asta, atunci va fi cea mai bună poveste dintre toate”.

Îl vei urmări pe Guy pe măsură ce:
Obține primul lui job real în domeniul bijuteriilor, care s-a dovedit o pregătire surprinzător de utilă pentru lumea tehnologiei.
Denigrează unul dintre potențialii parteneri Apple în fața directorului executiv al companiei respective, fiind instigat chiar de Steve Jobs.
Își distruge cariera la Apple cu o singură propoziție, după ce Jobs refuză să-i ofere acces înainte de lansare la o copie a materialului folosit în campania publicitară Gândește altfel: „E OK, Steve. Nici eu nu am încredere în tine”.
Își revizuiește atitudinea infatuată după ce este confundat cu Jackie Chan de patru tinere.
Se apucă de surf la 62 de ani – ceea ce îl învață că poți descoperi o pasiune nouă la orice vârstă, dar e mai ușor când ești tânăr.

"Începând cu Apple și până la Canva, Guy s-a focusat să aducă plus-valoare oamenilor prin modul lui unic de a gândi. Ai în mână povestea vieții unui om care și-a dedicat timpul pentru a încânta oamenii prin produsele și serviciile sale. Cartea aceasta este o scurtătură care îți va arăta cum gândește un mare strateg de marketing al acestei planete."
Avi Cicirean, Brand Emotion | Brand Minds | Digitalium

Argumentul UniCredit: După 35 de ani în care a plonjat cu capul înainte și a practicat diverse activități – evanghelist, scriitor, speaker și antreprenor –, Guy ne oferă un cadou enorm: o multitudine de sfaturi necesare astăzi, indiferent de domeniul în care activăm. Te invităm să lecturezi autobiografia și învățămintele lui; cu siguranță abilitățile tale viitoare îți vor mulțumi.

Povestea lui Guy Kawasaki a apărut cu susținerea UniCredit Bank.

 

Guy Kawasaki este evanghelist-șef la Canva (un serviciu de design online). În trecut a fost evanghelist-șef la Apple și consultant al diviziei Motorola pentru afaceri din cadrul Google. Printre numeroasele cărți pe care le-a scris se numără și Arta rețelelor sociale și Încântare. A studiat la Stanford și UCLA. Locuiește în Silicon Valley cu familia lui, dar și în rețelele sociale, unde are zece milioane de fani care îi urmăresc activitatea.

  

Video: Autorul despre carte

 

Cartea a apărut în România la Editura Publica.

 

Info:

Titlul original: Wise Guy: Lessons from a Life
Ediția I 2019, paperback
Traducător: Emilia Vasiliu
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
272 pagini
ISBN: 978-606-722-352-1

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related