[Case Study] Codezilla dezvoltă pentru Wemat noul website, un proiect cu multe variabile interconectate și provocări interesante

[Case Study] Codezilla dezvoltă pentru Wemat noul website, un proiect cu multe variabile interconectate și provocări interesante

Context:

Ca urmare a unui amplu proces de rebranding, Decor Floor, lider de piață în soluții pentru podele, a devenit Wemat și de curând și-a lansat noul website, wemat.global, dezvoltat în parteneriat cu Codezilla.

Provocare:

Principalul obiect al noului website este de a fi unul de prezentare, care să reprezinte corect noul brand în raport cu ce semnifică el, ce poate să facă, experiența vastă și multiplele proiecte de succes. Asta înseamnă multe variabile interconectate pe diverse paliere și scenarii diferite (servicii oferite, parteneri, proiecte, galerii de imagini specifice).

Provocarea noastră principală a fost să construim noul website Wemat în așa fel încât toate aceste variabile să se lege coerent între ele, atât pentru utilizatorul final, cât și pentru specialiștii de marketing Wemat care și-au dorit un CMS facil și intuitiv.

Abordare și soluții

1. Abordare structurată și comprehensivă

Încă de la început, proiectul a fost divizat în cât mai multe elemente definitorii, de la tipuri de componente, structuri de content și interconectivitatea dintre acestea, pagini statice și pagini dinamice definite la nivel de componente și legăturile dinamice de pe fiecare zonă. Folosind o abordare de tip Waterfall, am început dezvoltarea proiectului având documentația completă, direcții și termene pentru fiecare etapă și un obiectiv clar cu privire la rezultat.
Am folosit în acest proces tool-uri precum Figma și Jira pentru tot procesul de BA și PM.

2. Structuri de content și pagini dinamice

Toate variabilele au fost definite ca structuri de content separate, usor de introdus in CMS, structurate și organizate conform flow-ului agreat cu clientul, iar la nivel de frontend, paginile au fost construite dinamic, folosind Axios pentru a face fetch la datele din structurile de content create în paginile din site.

3. Consolă de administrare intuitivă

Pentru consola de administrare am ales Strapi, una dintre cele mai facile și intuitive tehnologii opensource de dezvoltare CMS-uri. Pentru un plus de ușurință și rapiditate la administrarea content-ului, am folosit React Meltdown pentru randarea textelor pe principiul WhatYouSeeIsWhatYouGet.

4. Tehnologii folosite

Front end: ReactJS, React-markdown, React-slick, Axios, Sass
Back end: Strapi, NodeJS

Rezultate:

- Timp de dezvoltare foarte scurt, de doar o lună, pentru prima etapă de lansare a website-ului, precum și finalizarea încă din prima etapă a unor funcționalități și taskuri aferente etapei doi, lucru care se traduce prin finalizarea întregului proiect înainte de deadline-ul agreat
- Consola de administrare facilă chiar și pentru un utilizator non-tehnic, cu upload de content structurat și ușor de înțeles.
- Website dinamic, care își trage automat contentul, adică fără informații dublate în pagini sau diferențe între pagini cu același conținut
- Client fericit:)

Look&feel pentru website-ul Wemat a fost dezvoltat de Stirix.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related