[Case Study] Codezilla dezvoltă aplicația de mobil MedLife

[Case Study] Codezilla dezvoltă aplicația de mobil MedLife

Context

MedLife este unul dintre cele mai mari lanțuri de sănătate și servicii medicale din România, care se diferențiază prin dezvoltare continuă, cercetare, responsabilitate și accesul la cele mai recente tehnologii. Drept urmare, pentru a susține valorile și promisiunile brandului, aplicația trebuie să le ofere utilizatorilor o experiență de top, în linie cu brandul și serviciile sale.

Provocare

Având în vedere specificul medical al brandului, utilizatorul este obișnuit să interacționeze cu aplicația doar în situații neplăcute. Totuși, MedLife știe că sănătatea înseamnă mai mult decât atât și își dorește să ofere mai mult. Cum arată o experiență completă cu serviciile MedLife? Interacțiunea cu aplicația înseamnă sănătate, opțiuni care susțin o experiență plăcută a utilizatorului, wellness, stil de viață și mult mai mult.

Codezilla este partenerul digital cu care MedLife a dezvoltat aplicația mobilă, o aplicație ce le oferă pacienților o experiență plăcută și ușoară, atunci când vine vorba de nevoi specifice legate de servicii medicale, dar și beneficii extra.

Aplicația a fost construită în așa fel încât să permită posibilitatea de dezvoltări suplimentare cu ușurință, pe termen lung.

Abordare și soluții

Construcția unei arhitecturi structurate modular, pentru ca aplicația să poată fi dezvoltată în continuare și optimizată

Am ales să folosim React Native ca tehnologie de dezvoltare, deoarece ne permite să adăugăm, pe viitor, extra opțiuni atât pe Android, cât și pe iOS, în același timp. Asta înseamnă dezvoltări rapide, timp de lucru mai scurt și costuri mai mici. De asemenea, am luat în calcul posibilitatea necesității de a integra diverse tool-uri third-party pe viitor, așa că am ales o tehnologie care să ne permită să facem acest lucru cu ușurință și în siguranță.

Restructurarea călătoriei utilizatorului pentru a permite rezervări

Am analizat user journey-ul actual și am construit unul nou, având în vedere îmbunătățiri precum acces simplificat la servicii și informații, la date din contul personal, programări și nu numai, dar și ușurința în măsurarea KPI-urilor. La nivel de backend, am păstrat sistemul curent de programări și management al serviciilor medicale MedLife, integrând API-ul existent.

Designul nou este ușor de parcurs și conține icon-uri relevante și intuitive, dar și scurtături către informații importante. Zona de căutare este acoperită cu o serie de filtre ce ușurează accesul la rezultatele dorite.

Aplicația returnează utilizatorilor răspunsuri personalizate despre disponibilitate și costuri, bazate pe filtrele alese și informații relevante din contul lor (de exemplu, tipul de abonament)

Dezvoltarea suplimentară de funcționalități de tip “nice to have” pentru client, pentru plus valoare

Calendarul acestor dezvoltări a fost deja setat și include tool-uri unice care ne permit să creăm o interacțiune nouă și deosebită a utilizatorului cu serviciile medicale.

Aceste update-uri au scopul de a:

  • simplica interacțiunea utilizatorului cu informații ce țin de sănătate,
  • oferi suport pentru un stil de viață sănătos,
  • oferi acces facil către tool-uri și informații relevante.

 

Rezultate

Aplicația de mobil MedLife le oferă utilizatorilor o experiență completă și intuitivă în raport cu serviciile medicale, interacțiuni naturale, extra tool-uri și beneficii.

Produsul final este o aplicație care își propune să fie încontinuu adaptată la noile trenduri, ca să poată rămâne întotdeauna de top în industrie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Branduri

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related