Noile reguli de Food Marketing pentru copii aspru criticate

Saptamana trecuta, managerii brandurilor americane si-au pus intrebarea daca autoreglarea pietei junk food pentru copii va fi suficienta pentru a impiedica o legislatie mai stricta a noului congres majoritar democrat, anunta Brandweek.
Industria se confrunta deja cu un deadline in luna decembrie, cand trebuie sa raspunda unei anchete desfasurata de o comisie federala a comertului (FTC) cu privire la cheltuielile efectuate pe promovarea junk food.
Noi principii directoare au fost dezvaluite lunea tracuta de Children's Advertising Review Unit (CARU), o ramura a Council of Better Business Bureaus. Acestea nu merg, insa, la fel de departe ca cele anuntate joi in Marea Britanie de agentia guvernamentala si care reglementeaza media, Ofcom. Conform regulilor Ofcom, care constituie legi, marketerii britanici au fost anuntati ca incepand din ianuarie nu-si vor mai putea promova "produsele de mancare si bautura care au un continut mare de grasime, sare si zahar" in show-urile TV cu o audienta peste medie formata din copii sub 16 ani, indiferent de momentul zilei sau de canal.
Ofcom a interzis, de asemenea, ca personaje din desenele animate sa apara in marketingul pentru copii in Marea Britanie, acest lucru afectand proprietati ca SpongeBob SquarePants. CARU, insa, permite ca personaje din desene animate sa fie plasate in reclame langa articole in care se vorbeste despre ele.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related