Noi reglementari in reclamele la junk food

Industriile advertisingului si hranei din SUA au anuntat acum doua zile noile initiative majore de a limita reclamele la junk food pentru copii, conform New York Times. Criticile au semnalat ca prin aceste schimbari se limiteaza, daca aceasta exista, valoarea. Anuntul vine ca rezultat al criticilor din partea parintilor, politicienilor si a avocatilor consumatorilor ingrijorati de felul in care mancarea este comercializata copiilor.

Printre aceste schimbari se numara un acord intre zece dintre cei mai mari producatori de mancare si bautura – incluzand General Mills, McDonald’s si Coca-Cola – care ar putea promova mancarea si un stil de viata sanatos in cel putin jumatate din reclamele adresate copiilor sub varsta de 12 ani.
In plus, acele companii au cazut de acord sa nu faca reclama mancarii si bauturilor in scolile generale, sa promoveze doar mancarea sanatoasa in jocurile interactive si sa reduca folosirea persoanelor autorizate in reclamele care incurajeaza junk food.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Initiative Romania

Initiative este una dintre cele mai mari retele independente de media din lume, asigurand servicii specializate de strategie, planificare si cumparare de media. Initiative este membra a Interpublic Group of... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related