Prima ediție de Coffee Summit Batch #1, o zi dedicată cafelei de specialitate

Prima ediție de Coffee Summit Batch #1, o zi dedicată cafelei de specialitate

La o săptămână după ziua internaționalaă a cafelei, Barbă Lată Events împreună cu Asociația Blueberry organizează o zi dedicată pasionaților de cafea de specialitate și gusturi fine.

Pe 8 Octombrie are loc prima ediție a evenimentului Coffee Summit. Adunăm comunitatea locală la Fab Lab și atragem atenția asupra antreprenorilor locali din domeniul Horeca.

Evenimentul va oferi publicului o paletă de gusturi, cu accent pe cafea, dar și pe produse locale. Expozanți din mediul local au ocazia de a-și prezenta originile cafelelor de specialitate, abilitățile în prepararea cafelei prin metode alternative, și echipamentele oe care le folosesc.

În cadrul evenimentului va avea loc și Competiție Regională de Aeropress, la care se pot înscrie barista din toată regiunea Moldovei. Taxa de participare este de 70 de lei, iar barista înscriși vor primi 250 de g de cafea pentru a exersa acasă pentru competiție.

Competiția va fi jurizată de experți ai gusturilor din Iași: Daniela Coman - Barista, co-creator of Jassyro, Ștefan Buraga - Fondator L'Artisan, cofondator Frateria, Ing. Chimist, Yvona Mardare - Sommelier & Wine Event Creator.

Participanții la competiție au șansa să câștige premii în bani de 1000 RON și 500 RON, kituri de Aeropress. Barista de pe primul loc va participa la Competiția Națională de Aeropress, cu toate costurile acoperite, având șansa să reprezinte România la Competiția Mondială de Aeropress, dacă trece de etapa națională.

Publicul iubitor de cafea va putea experimenta cafele de specialitate ale unor cafenele cunoscute din Iași, precum: Teo’s Cafe, Jassyro, Navar Coffee, Noir Coffee Roasters, Cafetish. Intrarea la eveniment este gratuită.

La Coffee Summit Batch no.1, pe lângă standurile expozanților și Competiția Regională de Aeropress, vom avea 3 sesiuni de discuții despre industria cafelei și a antreprenoriatului în domeniul HoReCa. Invitații sunt: Bogdan Georgescu, Vice-Campion Mondial la prăjirea cafelei în 2019, reprezentând Mabo Coffee Roasters care vor oferi cafeaua pentru competiție; Teofil Bozbiciu, barista și Co-fondator Teo’s Cafe; Daniela Coman, barista și co-creator Jassyro. Atmosfera evenimentului va fi întreținută de un DJ pe toată durata zilei, iar finalul evenimentului ne va găsi alături de Yvona Mardare la o discuție despre vin și networking.

Ne dorim ca evenimentul Coffee Summit să fie primul pas în a-i ajuta pe consumatorii de cafea să descopere această lume a cafelei de specialitate, plină de gusturi și simțuri. Cafeaua este ceea ce ne unește și de multe ori creează contextul socializării și a divertismentului, deoarece multe au început cu un simplu "ne vedem la o cafea?", Teofil Bozbiciu, organizator.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Slow Coffee Festival, București.
Parteneri de cafea: Mabo Cafe
Parteneri de echipamente: Artisan Coffee Gear
Găzduit de: Fab Lab Iași
Partener: Promer
Susținători: Zizin

Barbă Lată Events și Asociația Blueberry pun bazele unei comunități agregate ale profesioniștilor în cafea și pasionaților de cafea. Cu experiență în organizarea a 2 festivaluri cunoscute din Iași: Hangariada și Jazz City Festival, Barbă Lată Events și Asociația Blueberry au scopul de a aduce publicului ieșean evenimente de calitate. Ne propunem să oferim orașului evenimente anvergură pe măsura statutului său.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related