Hangariada, 11 ediții de artă, muzică și zbor pe Aerodromul Iași

Hangariada, 11 ediții de artă, muzică și zbor pe Aerodromul Iași

Festivalul Hangariada a adunat la încă o ediție publicul ieșean și pasionații de zbor din Regiunea Moldovei. Weekendul 19 - 21 Mai ne-a ținut cu ochii pe cer și cu picioarele dansând pe sol.

Hangariada 2023 a surprins în cele 3 zile de festival show-uri aviatice, miting aviatic, 15 trupe naționale și locale, peste 10 000 de participanți, instalații artistice, video mapping și activități pentru copii.

Suntem la a doua ediție de festival în formula acesta a echipei de organizare și s-a simțit experiența de organizare a fiecăruia dintre noi și experiența de a lucra împreună. Hangariada 2023 a fost o răsplată a eforturilor noastre din ultimii ani, după mai multe impedimente și situații neprevăzute am reușit să ducem festivalul în punctul în care ne doream. Am simțit publicul rezonând cu trupele de pe scenă și bucurându-se de show-urile aviatice.“, declară Claudia Rusu - Marketing Manager Hangariada.

Aerodromul Alexandru Matei a fost punctul de întâlnire al artei, muzicii și zborului, sub semnul Hangariada. Festivalul a oferit activități pentru toate vârstele și categoriile de public.

S-au bucurat de ateliere realizate de Fundația Bethany, ateliere de dans pregătite de Quasar Dance, workshopuri de jonglerii cu Asociația Artipic, activități fizice alături de instructorii Oxygen și cu echipamente Decathlon Iași, workshopuri coordonate de Twinkle Star și sesiuni de airsoft cu echipa Apex Airsoft.

Activitățile din festival au fost pregătite și de partenerii Levi9 IT Services Romania, Wantsome, Iulius Mall, Dentesse și TBI Bank.

În premieră am avut la această ediție video mapping pe porțile hangarului în fiecare seară, iar în timpul zilei o zonă special amenajată unde au fost expuse lucrări ale artiștilor ieșeni.

Pe scena festivalului au urcat trupe de renume din industria muzicală românească și trupe la început de drum, fiind un echilibru între artiștii naționali și artiștii locali. Publicul a cântat și dansat de vineri alături de Fine, It’s Pink, Jean Gavril și legendele muzicii românești Omul cu Șobolani.

Trupa Pinholes de origine din Iași au dat startul concertelor de sâmbătă, s-a strigat varză după la Vița de Vie și s-a umplut aerodromul de energie la concertul Argatu’, urmat de FC DNB.

Multe persoane din public au ascultat pentru prima oară trupa locală Missed Call, dar au știut pe de rost toate piesele Fără Zahăr și au cântat la unison cu Bosquito.

Zborul a luat avânt și anul acesta la Hangariada. Showurile aviatice ale echipajului de acrobații Șoimii României în aeronavele de zbor Extra 300L au ținut publicul doar în urale la marginea pistei, alături de aceștie au venit echipajul de parașutiști Blue Wings Romania și echipajul de planorism White Wings Romania.

Piloții care au performat pe cerul de la Iași sunt instructori pe mai multe clase, unii dintre ei sunt și examinatori de zbor, având fiecare experiență de mii de ore de zbor. Șoimii României sunt de asemenea campioni europeni și mondiali la zborul de acrobație.

În cadrul Miting-ului aviatic de sâmbătă au fost prezentate 10 tipuri aeronave aparținând Aeroclubului României, printre care: ZLIN 242L, PS28  CRUISER, CESSNA 182T, Extra 300 și Extra 330, PZL - 104 Wilgo, AN-2, IS27-B, aeronave IAR-99 Șoim și IAR-330 Puma SOCAT aparținând Bazei 95 Aeriană și planoarele Aeroclublui Alexandru Matei Iași.

Activitățile aviatice au fost disponibile și pentru public, astfel în săptămâna festivalului au avut loc 78 salturi în tandem cu parașuta și 60 de zboruri cu aeronavele Aeroclublui Alexandru Matei Iași.

Mulțumim tuturor participanților care au trecut porțile Aerodromului Iași la cea de-a 11 - a ediție Hangariada. Și le suntem recunoscători vendorilor, partenerilor și susținătorilor care ne-au ajutat să facem posibilă această ediție a festivalului.

Partenerii festivalului sunt Aeroclubul României, Teo’s Cafe, Levi9 IT Services, Ciuc Premium, Fabrica de Print, Pepsi, Dentesse Clinici Dentare, TBI Bank, Promer Group, la care se alătură susținătorii Iulius Mall, Palibo, Wembley London Dry Gin, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Wet Hard Seltzer, Pleiada Boutique Hotel, Evoluce, Iașisting.

Hangariada răsună prin intermediul partenerilor media: IQads, Radio România Iași, Viva FM, Iași TV Life, TVR Iași și Suplimentul de Cultură.

Festivalul Hangariada este organizat de Barbă Lată Events și Asociație Blueberry, în colaborare cu Aeroclubul României.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Oxygen

Oxygen este o agentie integrata de comunicare, cu sedii in Bucuresti si Cluj-Napoca. Cu peste 13 ani experienta pe piata, Oxygen a lucrat de-a lungul anilor cu branduri si companii locale si internationale, din... vezi detalii »

Subiecte

Sectiune



Branded


Related