Sfârșitul comunicării în epoca WhatsApp

Sfârșitul comunicării în epoca WhatsApp

Era vorba aia cu autor necunoscut online: oamenii au inventat telefonul mobil ca sa isi dea seama ca nu le place sa vorbeasca la telefon. Si apoi au inventat toate celelalte optiuni de a evita vorbitul direct cu semenii lor: sms-urile, messengerul, Facebookul, whatsappul. Avem la îndemână foarte multe canale prin care să (nu) comunicăm unii cu alții. Dintre toate, nu se știe exact cum, Whatsapp a devenit, în mod neoficial, cel mai comod de folosit. 

Așa că marți dimineață, când aplicația s-a blocat câteva ore, viața oamenilor de pretutindeni a fost dată peste cap. Comunicarea de toate felurile, personală, profesională, inutilă, a trecut printr-un hop greu. Informațiile au rămas în aer, așteptând mediul propice pentru a fi date mai departe. Cei mai mulți au trecut cu teamă pe messengerul de Facebook, alții s-au avântat mult în trecut și au dat SMS-uri și mailuri. Au existat și curajoși care pur și simplu i-au sunat pe cei cu care voiau să vorbească. 

Câteva ore de emoții intense, în care oamenii au privit derutați telefonul neștiind cum să spună dimineața. Bine că whatsappul și-a revenit repede, blocajul comunicațional a fost depășit și lumea a putut să se întoarcă la viața ei. 

Cronica acestei încercări tulburătoare rămâne, însă, pe Facebook. O micuță amintire despre comunicarea sofisticată din 2022. 

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related