Cea mai tare competiție de doodle-uri dă start înscrierilor în România

Cea mai tare competiție de doodle-uri dă start înscrierilor în România

Un stilou, hârtie și foarte multă imaginație sunt singurele ingrediente de care persoanele creative au nevoie pentru a fi parte din Red Bull Doodle Art, competiția globală care pune accentul pe noua generație de artiști.

Concurentul al cărui doodle va câștiga etapa din România va fi invitat în finala globală care va avea loc în Amsterdam, acolo unde artiști internaționali vor alege marele câștigător.

 • Red Bull Doodle Art este competiția în care arta și tehnologia se întâlnesc pentru a susține o nouă generație de artiști revine și în care participanții dau frâu liber imaginației și desenează doodle-uri inedite.
 • Învingătorul local va participa la finala globală din Amsterdam, Olanda, unde câștigătorul Red Bull Doodle Art 2023 va fi ales de către un panel format din experți de renume internațional.
 • Ediția Red Bull Doodle Art de anul acesta introduce componenta NFT-urilor. Toți cei care aplică un doodle valid vor avea acces la o colecție digitală, sub forma unui NFT, pe blockchain-ul PolygonToate. NFT-urile vor fi disponibile pentru a putea fi revendicate, gratuit, prin intermediul unui portofel blockchain personalizat pentru participanți.
 • SeReBe, Otravă (Cristian Simonca) și Ilustrescu (Vlad Dumitrescu) sunt jurații care vor alege cel mai bun doodle, câștigătorul care va reprezenta România la Amsterdam.

Otravă este un susținător al artei în toate formele ei, căreia îi dedică foarte mult timp atât prin canalele lui de social media, cât și prin intermediul blogului pe care scrie de mai bine de 15 ani.

Scopul meu este unul singur: încă un om care intră într-o sală de teatru, la o expoziție, pe un stadion, după ce a văzut o postare la mine. E cel mai tare lucru din lume. Asta fac de când mă știu și ăsta este unul dintre lucrurile care m-au făcut să fiu parte din acest proiect. Arta în toate formele ei nu face altceva decât să îți bucure sufletul și inima. Și de ele trebuie să avem grijă pe lumea asta”, a spus Otravă.

Multilateral colorată, SeReBe, a absolvit UNARTE și de când se știe pictează și desenează pe numeroase suporturi, de la pereți la foi de calc. Are un stil foarte ușor de identificat, puternic influențat de arta urbană. Ilustrează jocuri de cuvinte și personaje cărora le-a construit o lume întreagă în care încap pisici, monștri închipuiți, plus multe alte ființe imaginare.

“Red Bull Doodle Art este o provocare pe care o așteptam de mult. Intru în acest proiect cu sete de nou, de artă și multe doodle-uri. Relaxați-vă mâinile și lăsați inspirația să curgă pe hârtie, că nu mai am răbdare”, a declarat SeReBe.

Vlad Dumitrescu este artistul din spatele alter egoului @illustrescu. A îmbinat sportul de performanță cu educația, iar în ultimii ani de carieră în sport a revenit la pasiunea pentru artă și desen. Autodidact, și-a dezvoltat aptitudinile în desen și în zona digitală și a devenit o voce importantă în domeniu, care își dorește ca prin conținutul educațional pe care îl produce să poată dezvolta comunitatea de ilustrație de la noi din țară.

“M-am alăturat inițiativei Red Bull Doodle Art fiindcă este un concept foarte tare prin care sunt provocați toți artiștii din România să comunice prin simplitatea unui doodle. Chiar încurajez toți artiștii, indiferent de nivel, să participe și să ne arate ideile lor. Sper să ne faceți viața grea în momentul în care va trebui să decidem cine este câștigător, pentru că un lucru îl știu clar: există mult talent în România”, a spus Vlad.

 

Mecanism de participare

 1. Faza de înscrieri – Începând de astăzi până pe 7 aprilie, participanții își pot înscrie doodle-urile, digital sau în rama oficială Red Bull Doodle Art.
 2. Faza de selecție – Pe 20 aprilie, cele mai bune 10 lucrări înscrise în competiție vor fi parte dintr-o expoziție deschisă publicului. Dintre toate lucrările, juriul va alege câștigătorul, ținând cont de creativitate, abilități artistice și modul în care doodle-ul exprimă dragostea pentru viață.
 3. Faza colaborării cu un artist profesionist – Câștigătorul va colabora cu un artist internațional, cu care va lucra îndeaproape, pentru a putea repezenta cât mai bine România la finala globală de la Amsterdam.
 4. Finala globală – Între 25 și 28 mai 2023, finala globală va reuni toți finaliștii naționali pentru o experiență imersivă de trei zile în Amsterdam, Olanda. Aceasta va cuprinde ateliere, sesiuni exclusive de artă digitală, o expoziție publică și desemnarea câștigătorului global Red Bull Doodle Art 2023.

 • Red Bull Doodle Art se adresează tuturor persoanelor care au împlinit 18 ani și sunt în momentul aplicării rezidenți ai României.
 • Pentru a participa, doritorii trebuie să acceseze site-ul oficial, să descarce modelul și să-și trimită doodle-ul.
 • Perioada de înscrieri este 6 martie - 7 aprilie 2023.
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


SectiuneBranded


Related