Alina RIZESCU (RIZI DESIGN STUDIO) – „Romanian Design Week e un catalizator pentru industria creativă prin prisma expunerii către un public mai larg”

Alina RIZESCU (RIZI DESIGN STUDIO) – „Romanian Design Week e un catalizator pentru industria creativă prin prisma expunerii către un public mai larg”

Din 12 mai, Romanian Design Week schimbă înfățișarea Bucureștiului.
În ultimii 10 ani, RDW a devenit cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, extrem de iubit de public.
Tema pe care organizatorii o propun pentru ediția a 11-a este CONNECTIONS, în încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative.

Punctul central al evenimentului din Piața Amzei este instalația „Echoes of Presence”, creată de echipa RIZI Design Studio, un studio creativ care activează în experience design și generează soluții integrate de comunicare vizuală și custom design pentru obiecte, evenimente, instalații și spații comerciale. Echipa formată din designeri, artiști multimedia și developeri transformă informația într-o experiență ușor de înțeles și care poate fi împărtășită cu ceilalți. Practic, misiunea lor este perfect armonizată cu tematica RDW – Împreună.

Arhitect, designer de interacțiune și co-fondator al studioului RIZI, Alina Rizescu a lucrat ca arhitect la Bilbao, Barcelona și București. Din 2013, și-a deschis propriul studio dedicat proiectelor la intersecția dintre arhitectură, comunicare vizuală și tehnologie.

 

Despre prezența la Romanian Design Week

„Romanian Design Week e un catalizator pentru industria creativă și, prin prisma asta, a expunerii către un public mai larg. Nouă ne-a fost benefică prezența la RDW de-a lungul timpului, pentru că expunerea proiectelor creative depășeșete limitele comunității în care noi ne cam știm între noi ce facem. Dar s-a dovedit de-a lungul anilor că este o expunere mai largă care se poate și fructifica la un moment dat. Prima oară am participat la a doua ediție, în 2014, și de atunci ne-au contactat clienți și oameni care au remarcat prezența noastră.”

 

Despre public

„Există interes pentru genul ăsta de experiențe. Adică mai mult decât interes. Tehnologia a devenit o parte integrantă a vieții noastre și atunci dinamica oamenilor, mai ales în spațiul de eveniment, solicită genul de experiențe care să aibă și un layer digital sau care să ofere elementul de surpriză a interacțiunii.

Romanian Design Week atrage, în principiu, comunitatea de design și de arhitectură pe care ne e drag să o revedem în fiecare an. Și cred că ea este core-ul publicului, dar bineînțeles că, pe lângă asta, sunt și vizitatori nespecialiști. Ne adresăm unui public tânăr, în principiu, și familiarizat cu tehnologia.”

 

 

Despre comunitatea creativă    

„Cât de importante sunt evenimentele Romanian Design Week pentru comunitatea creativă din România? Contează în primul rând pentru legătura asta pe care ne-o formăm între noi și mi se pare foarte important să existe sentimentul de comunitate și un anumit spirit al breslei de design, pentru că asta promovează calitatea și crește ștacheta în general. În plus, formează și publicul, dacă există o coerență și un anumit nivel. Pe de altă parte, ne împrietenim cu ocazia acestor evenimente și ne revedem cu drag. De partea cealaltă, este expunerea și stimularea creativă. Atunci când vezi atâtea proiecte frumoase în jur, îți vin idei noi, iar ăsta e un catalizator al creativității fiecărui grup.”

Pe lângă activitatea studioului, Alina a studiat Tehnologii Interactive pentru Media și Artele Performative în cadrul centrului de cercetare Cinetic al UNATC, Alina concepe și curatoriază expoziții de artă digitală, iar proiectele ei urmăresc să creeze conexiuni emoționale și mentale între om și mediul înconjurător prin intermediul designului și tehnologiei.

 

De altfel, aceleași principii și valori sunt împărtășite și de partenerii care au făcut posibilă organizarea RDW și anul acesta.
În imediata apropiere a instalației „Echoes of Presence”, lounge-ul IQOS își așteaptă vizitatorii cu experiențe personalizate, concepute special pentru eveniment. Romanian Design Week e deschis până pe 28 mai, iar accesul la cele peste 100 de evenimente din program este gratuit.

Credite instalație „Echoes of Presence” by RIZI
Concept, Architecture & Visuals: Alina Rizescu
Creative direction & interaction design: Bogdan Ștefănescu
Motion graphics: Alin Tatu
Sound design: Denis Flueraru
Prototyping & Interaction Development: WeMeshup

Material susținut de IQOS.
IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență.
IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Companii

Pozitii

Sectiune



Branded


Related