[Art Superstars Wanted by glo™] Ioana Curelea: Un Superstar creativ este artistul care reuseste sa iti transmita foarte multa emotie, care te inspira si pe tine sa fugi dupa visul tau

[Art Superstars Wanted by glo™] Ioana Curelea: Un Superstar creativ este artistul care reuseste sa iti transmita foarte multa emotie, care te inspira si pe tine sa fugi dupa visul tau

Vara asta e despre distractie, culori nebune si nopti albe cu povesti, spune Ioana Curelea, participantă la Art Superstars Wanted by glo™. Ioana a inscris in competitie lucrarea Pink Air, dorind să dea mai departe energia buna si sa inspire oamenii sa isi puna, uneori, ochelarii roz pentru a privi viata. 

”Atunci cand incep sa lucrez la un proiect nou, ma documentez, caut lucruri care ma inspira, si imi construiesc in minte imaginea "finala". Cam asta e procesul pentru mine. Gasesc inspiratie in absolut orice: muzica, haine, situatii, stari, etc”, spune Ioana. 

 Noi va provocam sa descoperiti propria versiune a distractiei in aer si sa o transformati intr-o creatie pe care sa o inscrieti in competitia noastra pana pe 26 iunie. Suntem in plina cautare a noului Superstar Creativ, iar Art Safari are loc de expunere pentru castigatori. Pana atunci, povestim cu Ioana despre culori, arta, arhitectura si procesul ei de creatie. 

 

Momente importante în formarea ta

Cred ca au fost mometele clasice prin care trecem multi la inceputul vietii, cele care m-au format. Vorbesc aici despre parcursul acesta prin scoala in care am invatat multe lucruri despre mine, dar si despre principiile pe care mi le-au transmis parintii mei prin educatie.

Punctul culminant a fost atunci cand am plecat la facultate in Cluj-Napoca, eu fiind din Ploiesti. Am terminat Facultatea de Arhitectura aici in Cluj si in toti acesti 6 ani, m-am descoperit si mai mult pe mine, am inteles ce imi doresc sa fac pe viitor si ca nu as putea renunta niciodata la arta. Desi iubeam arhitectura, in facultate mereu am incercat sa imi gasesc timp pentru arta mea, singurul loc in care nu existau reguli de urmat si unde efectiv ma relaxam si ma incarcam cu energie pozitiva. Desi acum m-am departat de acest domeniu, alegand sa ma dedic cu totul creatiilor mele, pot sa marturisesc ca facultatea m-a invatat sa am o gandire matura si rationala, sa cunosc cate putin despre orice si mi-a oferit un mod sanatos prin care sa percep lucrurile.

 

Relația cu arta

Desenul a existat pentru mine parca "dintotdeauna", asa percep eu acum. Mama mea m-a invatat sa desenez cu creioane colorate cand eram foarte mica. O vedeam pe ea cat de meticuloasa era si cu ce mult drag desena. Astfel mi-a transmis si mie aceasta placere pentru desen. Lucram impreuna cu ea la tot felul de proiecte, faceam colaje impreuna pentru temele pe care le primeam la scoala. Apoi prin liceu incepusem deja sa desenez portrete si le faceam colegilor temele la desen. :)))

 

Parcursul tău

Cred ca am simtit ca incep sa evoluez prin 2015, atunci cand am descoperit ca pot sa desenez digital. Imi amintesc ca era vara, acele ultime saptamani inainte de admiterea la facultate. Stateam foarte mult pe Pinterest si am vazut acolo lucrari ale altor artisti, moment in care m-am indragostit si am simtit ca trebui sa incerc si eu asta. Apoi multi ani am facut digital portraits si m-am axat pe a-mi descoperi stilul si a-mi perfectiona tehnica. Recent am inceput sa invat muuult mai multe. Am invatat softuri noi, am inceput sa fac animatii, 3D artworks and so on. Acum ma simt foarte bine ca pot sa combin atatea tooluri ca sa ajung la un produs final asa cum mi-l imaginez.

 

Temele care te inspiră

In momentul de fata sunt indragostita de arta 3D. Am inceput sa invat motion graphics si lucrez zilnic la a-mi perfectiona tehnica de lucru ca animatiile sa aiba acel ceva. Am lucrat la proiecte fashion si fac visuals pentru diferite evenimente. In fiecare zi simt ca evoluez si iubesc faptul ca lucrez cu oameni care au incredere in mine si in creativitatea mea.

 

Cât e muncă & documentare, cât e creație și emoție 

Sunt intr-o perioada de continua invatare si dorinta de a evolua, asa ca imi petrec foarte mult timp documentandu-ma si incercand sa inteleg cum trebuie facute anumite lucruri.  De asemenea, imi place sa studiez lucrarile altor artisti care sunt o inspiratie pentru mine. Atunci cand incep sa lucrez la un proiect nou, ma documentez, caut lucruri care ma inspira, si imi construiesc in minte imaginea "finala". Cam asta e procesul pentru mine. Gasesc inspiratie in absolut orice: muzica, haine, situatii, stari, etc.

 

Tabieturi de creatie

Nu sunt o persoana cu foarte multe tabieturi, nu cred neaparat ca am. Pot sa lucrez de oriunde, oricand, atata timp cat stiu ca vreau sa termin ceva sau daca ma loveste inspiratia. In general, atunci cand imi vine o idee, tin sa incep sa lucrez la ea cat de repede ca sa nu fuga :)) De aceea am deseori tableta cu mine sau laptopul.

 

Cum ai aflat de Art Superstars Wanted by glo™

Am aflat de competitie printr-un post de pe instagram al lui Graure. Am citit tema si mi-a placut super tare. Nu prea particip eu la concursuri, insa acum am simtit sa ma implic.

 

Inspirația

Chiar in momentul in care m-am inscris, lucram la palaria pe care o poarta manechinul din imaginea mea. Am pornit de acolo :))

 

Cea mai grea parte

Cea mai grea sau mai putin placuta parte a fost sa gasesc o descriere pentru imaginea pe care am realizat-o. In general nu imi place si nu ma pricep la a-mi descrie lucrarile. De multe ori nici eu nu stiu sa explic neaparat ce am vrut sa ilustrez sau sa transmit. Daca lucrarea mea ma satisface vizual, e suficient pentru mine.

 

Cu ce ai vrea să rămână oamenii după ce văd lucrarea ta

As vrea sa le transmit positive vibes si satisfactie pentru ca la fel m-am simtit si eu pe parcursul compunerii lucrarii.

 

Ce înseamnă pentru tine un Superstar creativ

Cred ca Superstar creativ poate sa fie acea lucrare sau artistul din spate care reuseste sa iti transmita foarte multa emotie, cu care sa si ramai multa vreme dupa si care sa te inspire si pe tine sa fugi dupa visul tau.

 

Participă și tu la Art Superstars Wanted by glo™, lasă-te inspirat de AER, creează ceva special și înscrie-te în concurs până pe 26 iunie.

gloTM
(+18). glotm este un produs cu potențial de risc redus destinat consumatorilor adulți de produse din tutun sau nicotină.

TheCreator
TheCreator este platforma de branded user-generated content a IQads.
Prin intermediul TheCreator, brandurile dau briefuri comunității creative IQads, obținând sute de rezolvări creative, mii de interacțiuni și sute de mii reach.
Brandurile obțin soluții pe care le pot implementa și conținut branded pe care îl pot folosi în social media. Prin intermediul TheCreator, IQads a dezvoltat și derulat zeci de competiții creative de design, scurtmetraje, benzi desenate, spoofuri, filme, ilustrații etc pentru companii

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Dosare editoriale

Oameni

Subiecte

Sectiune


Comentarii

Pop alex
acum 10 luni
Vad că v-a făcut mega publicitate cei de la iqads ..pai de ce mai tine concursul daca e aranjat..doar pe unii îi promovează pt voturi.. toți cei promovați aveți voturi mai multe că cei nepromovati..sunteți pilele cuiva că sa aveți voturi mai multe.. aveți reclama gratuită din partea iqads.. in schimb restul nu au.. ..ești privilegiată și nu e corect față de restul..cred că e un concurs aranjat..fraierii s au chinuit și câștigătorii erau demult selectați.. bravo ia ți premiul nemeritat că ai voturi umflate


Branded


Related