Arhiva ZET – Adolescenții ne spun cum arată problemele din viața lor, prin muzică

Arhiva ZET – Adolescenții ne spun cum arată problemele din viața lor, prin muzică

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București.

Discuțiile din jurul tradiționalului scandal local de august – de data asta, a fost rândul lui Emil Gabriel aka Gheboasă să devină țintă și pretext – au oferit prologul. Primul episod din Arhiva ZET, „O lume minunată”, disponibil deja pe YouTube, Spotify, Google și Apple Podcasts, aduce la un loc opinii ale adolescenților despre ce înseamnă pentru ei acest caz, dar și contextul său – cum a reverberat în media și social media și cum s-au contaminat adulții de o formă de „nebunie” colectivă.

În celelalte episoade, Arhiva de Sunet va mixa alte teme importante, punctate de reacțiile adolescenților implicați în proiect la funcția socială a muzicii, relațiile cu părinții și cu școala, presiunile și normele sociale, comunicarea și lipsa ei etc.

Un eveniment organizat sub umbrela Arhivei ZET va avea loc pe data de 15 septembrie – este vorba de un concert care îi va avea pe afiș pe RAVA, HVNDS și o artistă de nouă generație din Serbia, Bejbi Motorola, la Iulius Gardens (Iulius Mall) din Timișoara. Intrarea va fi liberă. 

Cele 10 episoade ale documentarului sunt parte a unui proiect cultural destinat generațiilor tinere.

Proiectul face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a culturii în anul 2023” și este finanțat prin Programul Inside, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara.

Parteneri media: Radio Timișoara, Vice, Zile și Nopți, Happ.ro, Spotmedia, IQads, AIVI Media Hub, Metropotam, Revista Golan.
Parteneri: Asociația Minitremu, Studiourile Ferentari, Iulius Town Timișoara

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related