Cei mai cunoscuți fotbaliști care au apărut în reclame TV

Cei mai cunoscuți fotbaliști care au apărut în reclame TV

Brandurile se folosesc adesea de imaginea unor fotbaliști pentru a-și promova produsele și campaniile. Iar pentru sportivi acest lucru vine cu un mare avantaj, din moment ce își pot rotunji astfel veniturile. Sunt fotbaliști care încasează din contractele de imagine mai mulți bani decât din salariul de la echipele la care sunt legitimați.

Faima pe care o au, de exemplu, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo îi face să fie doi dintre fotbaliștii cu cele mai multe apariții în reclamele TV. Amândoi au fost prezenți până acum în zeci de reclame și au promovat atât branduri care au legătură cu sportul, dar și din alte domenii.

Pe plan local, Ianis Hagi este fotbalistul român al momentului pe care îl putem vedea în reclame TV, promovând branduri ca Lays și Gillette. În trecut, Adrian Mutu a fost și el în mijlocul unor campanii de promovare pentru brandul Pepsi.

Legătura dintre companiile care investesc în promovare și fotbaliști nu este ceva neobișnuit. De multe ori, după ce se retrag, foștii mari fotbaliști devin ambasadori ai unor agenții de pariuri online, un exemplu relevant în acest sens fiind Dan Petrescu. Prin intermediul acestor asocieri, se promovează distracția responsabilă la jocuri de noroc, iar cei implicați participă la campaniile brandului respectiv.

Este clar așadar că legătura dintre fotbaliști și companii este una solidă, astfel că te invităm să descoperi câteva reclame în care câteva nume sonore au apărut.

 

Lionel Messi a jucat în zeci de reclame

Pe Messi îl știu și cei care nu au o mare pasiune pentru fotbal. Dacă ești în această categorie, cu siguranță ai auzit măcar de câteva ori în viață numele lui. Și e posibil să fi văzut și unele reclame care l-au avut în prim plan, mai ales că au fost difuzate și în România.

O campanie celebră este cea pentru brandul de echipament sportiv Adidas, denumită "There Will Be Haters". Această campanie era axată pe hate-ul din online, iar lui Messi i se spunea că nu va marca niciodată cu piciorul drept, că nu va câștiga Balonul de Aur și că nu va fi cel mai bun jucător din lume. Desigur, el a reușit toate acestea.

Într-o altă reclamă, pentru brandul Pepsi, Messi a jucat alături de nume cunoscute din lumea fotbalului: Kaka, Didier Drogba, Frank Lampard și Andriy Arshavin. Reclama este filmată în ceea ce imită o savană din Africa și are momente amuzante.

Într-o reclamă pentru compania Samsung, Messi se confruntă cu o invazie extraterestră care provoacă omenirea la un meci de fotbal. În schimb, într-un spot pentru Gilette, Messi apare alături de un nume legendar din tenis, Roger Federer. Cei doi sunt într-un centru sportiv de elită, iar Federer apare în halat de baie, în timp ce Messi în echipamentul Argentinei. Ei se bărbieresc în timp ce intră în pielea unor alți sportivi: Messi ajunge să fie și jucător de cricket.

 

Cristiano Ronaldo, o prezență constantă în reclame

Cristiano Ronaldo a promovat, la rândul său, zeci de branduri și a putut fi văzut în numeroase spoturi comerciale. În unul dintre ele, pentru compania de valize American Tourister, Ronaldo este atât de atașat de bagajul său încât călătorește la cală alături de el, se întoarce pe banda de bagaje și refuză să îl lase în portbagajul mașinii la aterizare.

 

Portughezul a promovat la un moment dat și compania KFC, într-o reclamă în care este prezentat ca fiind "un talent picant cu mișcări originale". Ba chiar portughezul a promovat și industria de gaming, într-un parteneriat cu compania japoneză zujuGP, iar reclama în care a putut fi văzut ni l-a înfățișat în rolul unui samurai.

 

Zlatan Ibrahimovic, carismatic și în reclame

Zlatan Ibrahimovic e unul dintre cei mai cunoscuți atacanți din ultimii 20 de ani, dar s-a remarcat și prin umorul din afara terenului. Mulți i-au spus că ar fi putut fi și un actor de succes. Apariția în câteva reclame cunoscute este așadar absolut firească. A promovat brandul Volvo, într-o reclamă în care este înfățișat într-o pădure din Suedia.

Tot într-un cadru de iarnă ne este prezentat într-o reclamă în care încearcă să provoace un tigru. O altă reclamă a fost realizată în perioada în care era jucătorul lui PSG, pentru brand-ul Nivea, în care încearcă să ajute un bărbat să cucerească o fană.

 

Neymar a făcut reclame în diverse domenii

Brazilianul Neymar a apărut într-o reclamă pentru un brand japonez, în care e erou după ce oprește un jaf armat în timp ce șutează cu o cutie metalică în arma hoțului. Tot brazilianul transferat recent de Al-Hilal apare și într-o reclamă pentru brandul de lenjerie intimă Lupo, dar promovează și brandul de chips-uri Sabritas (Lays).

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related