Home of IQOS deschide sezonul de toamnă în ritmuri de jazz, la Cluj

Home of IQOS deschide sezonul de toamnă în ritmuri de jazz, la Cluj

E greu de imaginat unde ar fi azi muzica fără jazz. Produs al  amestecului cultural care guverna America la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, muzica jazz a  a apărut  la confluența unor diverse genuri muzicale, iar sunetul său elegant a evoluat de-a lungul deceniilor și a ajuns să influențeze diverse fațete ale culturii pop.

Dintr-un amestec similar de stiluri, genuri și creativitate s-a născut HOME of IQOS, un spațiu destinat evenimentelor organizate în aer liber și conceput special pentru membrii comunității IQOS, care începe să-și găsească, la rândul său, un loc tot mai solid în cultura pop a zilelor noastre. Sub semnul jazz-ului și al muzicii de calitate, HOME of IQOS își așteaptă din nou vizitatorii la Jazz in the Park, cel mai important festival de gen organizat la Cluj, între 1 și 3 septembrie.

Improvizația, sincopa, apelul și răspunsul nu sunt doar cele mai importante caracteristici comune ale muzicii jazz, ci și instrumente pe care poți să le identifici în lumea HOME of IQOS, folosite pentru ca membrii comunității să poată experimenta stări și senzații complexe. Așa cum muzicienii de jazz improvizează cu vocile, trompete, tromboane, saxofoane, piane, basuri, chitare și tobe, mixologii IQOS își pun la treabă creativitatea ca să-și surprindă vizitatorii în zona de bar cu cocktailuri speciale, inspirate din gama de produse, mai ales din lumea ILUMA, cea mai nouă gamă de dispozitive lansate pe piața din România.

Sincopa apare atunci când stresul ritmic sau accentele sunt puse în locuri în care de obicei nu ar avea loc, ceea ce provoacă întreruperea fluxului regulat al ritmului. Dacă muzicienii de jazz folosesc sincopa să-și păstreze sunetul interesant și imprevizibil, corespondentul ei în curtea IQOS e folosit ca să ducă experiența de festival la nivelul următor. Un line-up impresionant de DJ-i umple spațiile dintre concerte cu experiențe muzicale speciale pentru membrii comunității IQOS, iar cabina foto devine spațiul perfect care să captureze inedit și imprevizibil experiențele de festival.

Apelul și răspunsul este o tehnică de participare a publicului adoptată de jazz din muzica blues: interpreții prezintă o temă la care colegii lor de trupă trebuie să răspundă instrumental sau vocal, sau pot cere chiar publicului să strige ceva înapoi. E un fel de individualizare a experienței pe care, în mod similar, IQOS a pregătit-o în spațiul de personalizare a dispozitivelor, unul dintre punctele de neratat organizate în curtea IQOS. Vizitatorii își pot alege modelele preferate pe care să le imprime pe cele mai noi modele ILUMA sau pe dispozitivele lor preferate.

Cunoscut drept unul dintre cele mai libere și creative genuri de muzică, nu există prea multe reguli pentru jazz, fie că e vorba de genul clasic sau de orice nou hibrid și subgen. Natura liberă și creativă a jazzului a atins genuri muzicale diferite, dar și artiști din diverse alte domenii. Concertele sunt, cu siguranță, de trecut în calendar, iar celelalte activități pregătite sunt menite să ajute publicul să deguste jazzul în tihnă. Cu surprizele și experiențele diverse pe care le-a pregătit, IQOS duce provocarea mai departe și o recompensează cu premii, în vreme ce cea de-a XI-a ediție a Jazz in the Park o completează cu muzică de cea mai bună calitate. Între numele anunțate de organizatori, se numără artiști consacrați ca Mulatu Astatke, Billy Cobham Band, Fun Lovin Criminals, Alexandru Andrieș sau Ada Milea, dar și artiști de viitor precum Theo Croker, Camilla George sau trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, câștigătorii Concursului Internațional Jazz in the Park organizat în luna iunie. 

Jazzul combină nenumărate stiluri și stimulează creativitatea și virtuozitatea artistică. Astfel, jazzul  demonstrează puterea spiritului uman și coagulează comunități solide. Oriunde ar fi spațiul lor de exprimare, comunitățile reunesc oameni care au idei și interese comune, indiferent dacă o face într-un spațiu fizic în care oamenii se conectează, fie într-un spațiu virtual. Chiar dacă nu ajungeți în HOME of IQOS, continuați să urmăriți pagina de Instagram @iqos_ro și veți fi primii care află noutățile, concursurile și vibe-ul de festival.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info

Campanii

Sectiune



Branded


Related