Tipografia Global Print a investit 5 milioane de euro în utilaje de productie și software specializat pentru POSM Display și trade marketing

Tipografia Global Print a investit 5 milioane de euro în utilaje de productie și software specializat pentru POSM Display și trade marketing

Într-o industrie în care respectarea termenelor limită este esentială, investițiile în utilaje și instruire personal sunt printre cele mai importante aspecte care pot face sau desface un business bazat pe tehnologie și precizie. Calitatea produselor finite, durabilitatea acestora cât și optimizarea timpilor de producție dar și a costurilor sunt avantaje importante de care se poate prevala o tipografie ce ține pasul cu noile tehnologii.

In perioada 2019 și până în 2023 inclusiv, au fost realizate investiții de cca. 5 milioane de euro în utilaje de productie, software specializat și instruire de personal. Posibilitatea de printare pe orice material si in format mare, permite realizarea unei game largi de produse – de la produse de trade marketing, POSM Displays, la cărți de vizită cu multiple finisaje speciale și ambalaje din carton ondulat si duplex - termenul de predare rămânând minimal indiferent de cantitatea de produse dorite.

Tipografia Global Print pune in mod special accent pe standardizarea si certificarea proceselor de productie, instruirea de personal și pe investiția constantă în echipamente de productie de ultimă generație. Astfel, încă din 2019 a fost obținută certificarea FOGRA considerată ca fiind una dintre cele mai exigente din Europa, pentru ca în 2023 să fie actualizată și reînoită. Certificarea FOGRA se focusează pe respectarea standardelor în toate fazele de productie, astfel încât să fie obținută constanța culorilor atât de la o lucrare la alta, cât și în cadrul aceluiași job. Pentru conformitate sunt transmise lunar mostre de print la Munchen, pentru o verificare detaliată și bineînțeles pentru mentinerea certificării. Astfel, se verifică minutios atât calitatea print-ului cât și replicarea exactă a culorilor Pantone, atât de necesară pentru menținerea culorilor de brand pe materialele de promovare realizate.

La finalul anului 2019 - începutul anului 2020 au fost investite 2 milioane de Euro în aparatură de Print Digital Large Format, echipamente din categoria Flagship de printare în format mare de diferite tipuri:

  • Printarea cu cerneală UV pentru materiale rigide sau flexibile, perfectă pentru standurile POS/POSM (Point Of Sales Materials) Display, signalistică de interior/exterior, ambalaje de produs de format mare pentru care a fost achiziționată imprimanta de format mare FUJI Acuity HS Advanced, certificată FOGRA și Pantone, la calitate fotografică.
  • Printarea cu cerneală latex utilizată îndeosebi la fototapet, postere, tablouri, signalistică interior/exterior sau standuri pentru care a fost instalat printerul HP Latex 375, optimizând cu 40% costul cernelii.
  • Printarea cu cerneală pe bază de apă se realizează cu noile Canon 8400 S care poate atinge cel mai înalt nivel de calitate al imaginii și fidelitate al culorilor disponibil pe piața din România.

Pentru finisările de post print s-a instalat tot în 2019 cel mai nou model de tăiere digitală de la firma ESKO Kongsberg. Acesta realizează operațiuni complexe de tăiere, biguire, decupare Kiss Cut (taie în mod delicat doar primul strat al unui autocolant). Pe lângă acest aparat au fost adăugate și echipamente de laminare, sudare și capsare bannere și un echipament laser de gravare produs în , ce poate realiza detalii fine și chiar fotogravură.

În 2022 și 2023 au fost investite încă 3 milioane de Euro în aparatură care să faciliteze automatizarea capacității de producție, din dorința de a micșora riscul erorilor umane și de a menține timpii de producție și calitatea imaginilor la cele mai înalte standarde.

  • Sunt achiziționate două masini de tipar largeformat Durst P5 de ultimă generație, capacitatea totală de productie urcand astfel pana la 4 mil. mp/an. Se pot realiza astfel printuri cu o lățime de 350 cm, pe materiale flexibile sau rigide
    • Printerul Durst P5 350 instalat in premiera in Romania in configuratie specializata pentru printul direct pe carton ondulat, printează cu cerneală UV și utilizează pentru uscarea acesteia lămpi LED care, spre deosebire de lămpile obișnuite cu mercur, nu sunt poluante și economisesc cu 60% energia electrică. Ca o recunoastre oficiala a nivelului tehnologic atins, se evidentiaza obtinere primul loc in categoria printerelor flagship pentru calitatea printului si productivitatea asigurata, în cadrul EDP Awards (European Digital Press Asociation), una dintre cele mai importante asociatii tehnologice ale industriei de imprimare din Europa. 
    • Deoarece pentru Global Print unul dintre focusurile importante este respectul pentru mediul înconjurător, în acest an a fost dobândită și certificare FSC ce verifica obținerea din surse sustenabile a hârtiei și a cartonului ondulat.
    • Printerul Durst P5 250WT instalat tot in premiera pentru piata din Romania, deschide oportunitati unice pentru brandurile ce pun accent pe responsabilitatea fata de mediu, datorita noilor tehnologii care utilizeaza cerneală ecologică pe bază de apă. Compozitia pe baza de apa a cernelurilor și tehnologia de imprimare elimina orice posibilitate de poluare prin transfer. Aceste cerneluri utilizate au primit multiple certificări privind siguranța în utilizarea lor, inclusiv pentru industria alimentara din Statele Unite, Europa si Elvetia, dintre care putem evidentia certificarile:  UL ECOLOGO, REACH, TOSCA, California Proposition 65, “Swiss Ordinance for food packaging requirements” (Ordonanta elvetiana referitoare la cerintele pentru ambalarea alimentelor), Nestlé Standards on Materials in Contact with Food, GMP-compliant Primary Food Packaging.  Aceste certificari au fost posibile datorita lipsei substantelor daunatoare cu grad ridicat de risc (SVHCS), volatile (VOC), ftalați sau alți plastifianți, nu contine uleiuri minerale, foloseste pigmenti organici lipsiti de metale grele, nu contine substante de origine animala.
  • CNC-ul de taiere si biguire carton Elitron Kombo TH cu 2 punti robotizate, având capacitate dublă față de mesele cu o singură punte. Așadar se eficientizează semnificativ procesul de producție micșorând totodată costurile.
  • CNC-urile de aplicare automatizată de adezivi sunt mașinării foarte utile pentru standurile de tip POSM Display sau pentru ambalajele de mari dimensiuni.

CNC-urile sunt controlabile prin touch screen, asigurând aplicarea adezivului în orice manieră necesară pentru realizarea unei lipiri ferme și complete.

  • Pentru eficientizarea durabilității produselor din carton ondulat s-au procurat și echipamente de lipire prin presare mecanică uniformă, eliminând orice goluri de aer sau imperfecțiuni ce ar putea duce la un produs defectuos. Presiunea uniformă pe toată suprafața de contact asigură produse solide și durabile.

Prin respectarea rigorilor impuse de exploatarea responsabila si sustenabila a resurselor naturale, in conditii de calitate conforme standardelor FOGRA si PANTONE, Tipografia Global Print reuseste sa livreze produse tiparite la o calitate constant imbunatatita si foarte important in termenul stabilit impreuna cu beneficiarul la momentul lansarii comenzilor. Astfel, demonstrează cât de importantă este de fapt investiția constantă în cele mai noi si inovative, software specializat și instruirea echipei sale.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Tipografia Global Print

Standurile din carton de tip POP, POS, POSM display şi în general toate printurile de trade marketing trebuie să fie corect gândite încă din faza de proiectare a structurii şi totodată trebuie... vezi detalii »

Sectiune



Branded


Related