Tipografia Global Print își intensifică eforturile de implementare a măsurilor concrete privind protecția mediului și de utilizarea responsabilă a resurselor

Tipografia Global Print își intensifică eforturile de implementare a măsurilor concrete privind protecția mediului și de utilizarea responsabilă a resurselor

Atenția acordată în industria tipografică responsabilității ecologice aduce beneficii semnificative atât profesioniștilor din domeniu, cât și beneficiarilor. Angajamentul Global Print față de sustenabilitate contribuie în mod constant la îmbunătățirea calității produselor de print, protejarea mediului înconjurător și reducerea timpilor de producție.

 

CERTIFICARE FSC 

Este cunoscut că obținerea hârtiei și a cartonului în mod sustenabil, fiind materii prime ale industriei de tipar, este un factor foarte important și de actualitate. Astfel, în acest an a  fost obținută certificarea FSC, ca o garanție suplimentară a obținerii din surse sustenabile a hârtiei și cartonului, utilizate preponderent la produse de tipar comercial, standuri POSM Display dar și alte materiale de trade marketing. Din ce in ce mai multe brand-uri care prioritizează această valoare din rațiuni de etică de business, obțin totodată produse pe care clienții lor le apreciază în mod special, cu impact din ce în ce mai mare cu privire la vânzări. 

Cu toate că deja este recunoscut faptul că sunt implicate costuri puțin mai ridicate pentru materia primă obținută din resurse sustenabile, Tipografia Global Print a reușit să mențină costurile la un nivel similar materialelor convenționale. Un factor important care a permis această compensare a costurilor a fost investiția constantă și continuă în ultimii 4 ani a aproximativ 5 mil. euro în echipamente de print și finisare performante, de ultimă generație, care economisesc timp, energie și cerneală.

Astfel, aceste branduri și companii iau parte la efortul general de protecție activă a mediului înconjurător, fără a sacrifica competitivitatea ofertelor de preț sau calitatea produselor finale.

 

CERNEALĂ CERTIFICATĂ ECOLOGO

În ultimii ani, Global Print a prioritizat investițiile în echipamente conforme standardului ECOLOGO. Au urmărit astfel să ofere avantaje importante beneficiarilor care valorizează componenta de mediu a activității lor și care au transformat acest deziderat într-o valoare esențială de brand. Certificarea ECOLOGO presupune testarea riguroasă a aparaturii tipografice. Produsele realizate prin intermediul acestei tehnologii corespund cerințelor de protecție a mediului și de protecție a utilizatorilor care intră în contact direct cu aceste produse finale. Este dovedit astfel faptul că încadrarea în cele mai stricte standarde de protecția mediului și a consumatorilor este obținută doar de către cele mai non poluante echipamente tipografice existente.

Un exemplu reprezentativ și actual este noul Durst P5 250WT, instalat în premieră pe piața din România. Acesta este certificat ECOLOGO datorită compoziției chimice a cernelii lipsită de substanțe toxice si dăunătoare. Cerneala pe bază de apă utilizată, aprobată inclusiv pentru imprimarea ambalajelor alimentare din SUA, Europa și Elveția, este creată printr-o tehnologie de ultimă generație care elimină posibilitatea poluării prin transfer. Așadar, a fost demonstrată ca fiind cea mai non-toxică cerneală pentru printul în format mare. Cerneala nu conține substanțe cu grad ridicat de risc, volatile, metale grele, ftalați sau alți plastifianți, deci nu pune în pericol sănătatea mediului sau a consumatorilor.

Împreună, investiția în printere certificate UL Ecologo și utilizarea de materii prime certificate FSC asigură produse finale sigure, fără efect negativ asupra mediului înconjurător, dar care sunt estetice și calitative indiferent de formatul ales. Produsele finale se conformează standardelor FOGRA și PANTONE, o noutate în industrie fiind calitatea offset chiar și pentru imprimarea pe format mare.

 

CONSUM RESPONSABIL DE ENERGIE

O altă nouă investiție realizată în urmă cu mai puțin de 1 an este printerul de mare capacitate Durst P5 350 cu cerneala UV, premiat în cadrul EDP AWARDS la categoria Flagship,  atât pentru calitatea printului cât și pentru productivitate. Acest nou echipament specializat pe printarea pe carton ondulat este util pentru realizarea de POSM Displays, standuri și alte numeroase materiale de trade marketing și signalistică atât pe materiale rigide (carton ondulat, pvc și alte derivate, derivate de lemn) cât și pe materiale flexibile (backlit, textile, hârtie pentru afișe etc.). Durst P5 350 printează cu cerneală UV, uscarea efectuându-se prin intermediul lămpilor cu led, înlocuind astfel lămpile uzuale pe bază de mercur utilizate în generațiile anterioare. Lămpile cu led utilizează cu 60% mai puțină energie față de cele cu mercur și sunt mult mai puțin poluante. Pe lângă aspectul de economisire al energiei, acesta oferă o calitate îmbunătățită a imaginilor, indiferent de mărimea suprafeței de printare. 

Hala de producție a materialelor a fost dotată cu panouri fotovoltaice și pompe de căldură, pentru a obține și utiliza energia în mod responsabil. A fost asigurată astfel eliminarea gazului metan ca sursă de climatizare a halei și de obținere a apei calde menajere. Pentru obținerea apei calde au fost instalate panouri solare speciale. Este planificata o expansiune graduală a puterii de obținere a energiei prin surse regenerabile în anii următori, adăugând panouri fotovoltaice cu o putere instalată de încă 100 Kw.

Se poate constata importanța evidentă a sustenabilității ecologice în industria tipografică și de produse de marketing. Nevoia de sustenabilitate nu mai poate fi neglijată sau trecută în plan secund, deoarece fiecare alegere contribuie la reducerea amprentei noastre de carbon. Global Print consideră că este timpul, ca profesioniști în industria tipografică, să își asume angajamentul pentru un viitor verde și să se acționeze constant în acest scop.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Tipografia Global Print

Standurile din carton de tip POP, POS, POSM display şi în general toate printurile de trade marketing trebuie să fie corect gândite încă din faza de proiectare a structurii şi totodată trebuie... vezi detalii »

Companii

Campanii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related