A început DIPLOMA Show - ediția a X-a

A început DIPLOMA Show - ediția a X-a

DIPLOMA Show, festivalul noii generații de artiști, arhitecți și designeri români, a început sâmbătă, 7 octombrie, la Combinatul Fondului Plastic (str. Băiculești 29). Cu această ocazie a fost vernisată expoziția de arhitectură și design de obiect din cadrul festivalului, organizată de The Institute și dezvoltată de Primăria Sectorului 1.

Participanții ale căror lucrări pot fi văzute în expoziția de arhitectură și design de obiect DIPLOMA Show anul acesta sunt:

Arhitectură: Alexandru Onciuleac // Andrada-Ioana Hanca // Andreea Marian // Andreea-Alexandra Ivănescu // Bogdan Botoi // Bogdan Rădulescu // Evelina Ursatii // Catrina Ioana Ulici // Ioana Afloarei // Ioana Delia Popa // Marius Indrei // Oana-Antonia Filip // Ovidiu Hodorogea // Sebastian-Ciprian Ioan // Sergiu Tudoran // Ștefan Mocanu
Arhitectură de interior: Adriana Adam // Enver Mamut // Iulia Gogoașa // Miruna Matel // Simina Haiduc
Urbanism: Cristian-Andrei Ciocan // Elena-Cătălina Buzea // Ilona Albulescu // Raluca-Paula Lefca
Peisagistică: Bogdan-Andrei Leca // Ruxandra-Maria Săndulescu
Design de obiect: Caliopi Radu-Gheorghiu // Cristian-Răzvan Borza // David Borovic-Ivanov // Diana-Teodora Dragomir // Laura Neagu // Maria Crasuleac // Miruna Pupăză // Tania Man // Vlad-Ștefan Ciobanu

Proiectele prezentate în expoziție au fost selectate de boardul creativ compus din arhitecți, designeri, antreprenori și pentru prima oară, anul acesta, de profesori din universitățile din București, Cluj-Napoca, Iași, Oradea, Timișoara.

„Pentru că susținem tinerii artiști, creatorii locali și scena culturală am organizat în cadrul acestui festival, împreună cu The Institute, expoziția de arhitectură și design de obiect. Sunt participanți care au venit cu proiecte excepționale, selectate de un board creativ compus din arhitecți, designeri, antreprenori și pentru prima oară, anul acesta, de profesori din universitățile din toată țara. Sectorul 1 a devenit un punct important pe harta artei contemporane și sunt bucuroasă să anunț că Primăria Sectorului 1 este un partener pentru generațiile de tineri artiști”, spune Clotilde Armand, Primarul Sectorului 1.

Expoziția de arhitectură și design de obiect DIPLOMA Show dezvoltată de Primăria Sectorului 1 în spațiul The Institute de la Combinatul Fondului Plastic este completată de o altă expoziție invitată: „20 FAI”, dezvoltată de Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM), cu ocazia celebrării a 20 de ani de Design de Produs și Arhitectură de Interior din cadrul universității.

Lucrăm pentru a dezvolta colaborări solide cu parteneri instituționali; și când spunem «solide» ne referim la aspecte non-financiare, la teme care să ducă la o adoptare a proiectului DIPLOMA Show de către aceste organizații, la integrarea unui astfel de proiect în propriile lor strategii, răspunzând la unele dintre obiectivele lor. Și, mai nou, avem parteneri de discuție foarte implicați, avizați și încântați de corectitudinea demersului în sine, printre care și Primăria Sectorului 1, ”, spune Andrei Borțun, Președintele Fundației The Institute.

DIPLOMA Show prezintă anul acesta în 10 pavilioane expoziționale 130 de lucrări din 16 categorii creative diferite. Astfel, pe lângă specializările arhitectură, arhitectură de interior, peisagistică, urbanism și design de obiect ale căror demersuri pot fi văzute în expoziția de arhitectură și design de obiect, dezvoltată de Primăria Sectorului 1, vizitatorii festivalului vor avea acces la proiecte din domeniile: artă murală, arte grafice, arte textile, ceramică-sticlă-metal, design grafic, fashion, foto-video, pedagogie, pictură, scenografie și sculptură.

Festivalul se află anul acesta la a X-a ediție și celebrează creativitatea românească printr-un mix de activități, de la expoziții până la contexte de socializare, masterclass-uri, focus-grupuri, un târg de design, un pop-up cinema și experiențe outdoor.

Accesul la festival este gratuit, cu pre-înregistrare online. Expoziția poate fi vizitată de luni până vineri, între orele 16:00 și 22:00, iar în weekend – între 10:00 și 22:00.

Pe lângă tot ce se întâmplă la Combinat, ediția de anul acesta anunță și un traseu cu 10 locuri-cheie din București, parte din campania aniversară DIPLOMA 10 ALUMNI, unde vizitatorii se pot opri să descopere 10 lucrări expuse la DIPLOMA Show de-a lungul timpului.

Accesul la DIPLOMA Show și la toate evenimentele și activitățile din cadrul Combinatului Fondului Plastic este gratuit și se face printr-o rezervare în prealabil

Amenajarea expoziției este semnată de I.O.G Arhitectura.
Un proiect The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Parteneri: IQOS România, Globalworth, Kozel
Eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului București prin ARCUB
Un proiectul cultural finanțat de Ministerul Culturii
Susținut de: Primăria Sectorului 1
Cu sprijinul: Liliac, Retros Gallery, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, prin Facultatea de Horticultură
Parteneri instituționali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artiștilor Plastici din România
Parteneri media strategici: PRO TV, Kiss FM, HotNews.ro, Euromedia, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Designist, Molecule F, Modernism, Lovedeco, B365.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Revista Atelierul, IQads, Zile și Nopți, Glamour, The Woman, Propagarta, Spotmedia, Happ.ro, Daily News, Ziarul Metropolis, Arthood, Spațiul Construit, Alist Magazine, dreamingOF.net
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren, Policromic
Partener monitorizare: MediaTrust
Foto: Roald Aron și Mihai Ciobanu

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

SectiuneBranded


Related