One Night Gallery lansează Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6

One Night Gallery lansează Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6

One Night Gallery, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 și Centrul Cultural European Sector 6 lansează o instalație de artă digitală colaborativă intitulată Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6.

Evenimentul va avea loc pe 11 și 12 noiembrie în Parcul Liniei din București și reunește dorințele și speranțele locuitorilor acestei comunități în cadrul unei instalații curatoriate de One Night Gallery, o platformă culturală și educațională a noilor arte prin tehnologii emergente. Proiectul este co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023.

Locuitorii Sectorului 6 își vor putea trimite dorințele și speranțele prin sms, sub formă de mesaje, către Copacul Dorințelor Comunității din Sectorul 6. Pe ecranul animat, înalt de 6 m, își vor citi, între orele 11:00 și 22:00, propriile mesaje trimise la numărul de telefon dedicat acestui eveniment – 0728.109.771.

Mesajele se vor transforma în ramuri virtuale, proiectate. Fiecare ramură va ilustra și îmbogăți lucrarea colectivă în timp real, astfel că toți cei din parc se vor bucura de spectacolul vizual și se vor încărca de energie și speranță pe parcursul celor 2 zile. Copacul Dorințelor își propune să fie nu doar o operă de artă participativă, ci și inspirațională, oferind posibilitatea celor prezenți să fie nu doar spectatori, ci și actori activi pe scena comunității din care fac parte. Sms-urile vor avea tarif normal.

Copacul Dorințelor Comunității Sectorului 6 este proiectul câștigat de One Night Gallery - o platformă culturală și educațională al noilor arte prin tehnologii emergente - în cadrul Proiectului Cultura 2023.

„Ne propunem să arătăm Sectorul 6 al Capitalei prin ochii celor care îl văd zilnic, fie că locuiesc în el sau doar își petrec acolo ziua de lucru. Copacul Dorințelor va aduce împreună speranțele și visurile fiecărui membru al comunității și, în plus, va conecta artiștii și publicul într-o experiență inedită în aer liber, într-unul dintre cele mai noi parcuri ale sectorului.

Proiectul vine în întâmpinarea publicului dornic de astfel de experiențe artistice. Programele și spectacolele de artă new media lansate și curatoriate de noi în ultimii 6 ani ne-au arătat că există un interes din ce în ce mai crescut pentru această zonă din partea unei audiențe de toate vârstele, dornică de experiențe artistice moderne, bazate pe tehnologie digitală. Prezența masivă la astfel de evenimente, atât fizic cât și virtual precum și preocuparea tinerilor artiști implicați au stat la baza conceperii acestui eveniment inedit.”, spun fondatorii One Night Gallery.

One Night Gallery este o platformă culturală și educațională ce acționează cu precădere în spațiul new media art cu scopul de a susține și promova arta contemporană din România prin noile media. Prin formatele expoziționale propuse artiștii sunt provocați să realizeze spații imersive și să folosească noi instrumente de storytelling digital, integrând în proiectele lor Realitatea Virtuală, Realitatea Augmentată, Video Mapping, Inteligența Artificială, ilustrații, sound design și instalații interactive.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Sectorului 6 al Municipiului Bucuresti, prin Centrul Cultural European Sector 6, în cadrul Programului Cultura 2023

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related