Concertul Extraordinar de Anul Nou ediția a X-a - SPLENDID MOZART

Concertul Extraordinar de Anul Nou ediția a X-a - SPLENDID MOZART

Fundația Calea Victoriei vă invită sâmbătă, în 6 ianuarie, de la ora 19.00, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, ediția a X-a, un eveniment de gală dedicat celui mai mare muzician din toate timpurile, Wolfgang Amadeus Mozart.

Publicul prezent la această celebrare a muzicii clasice se va bucura, la început de an, de întâlnirea cu patru artiști de marcă: dirijorul Tiberiu Soare, soprana de coloratură Mădălina Barbu, pianistul Horia Mihail și baritonul Adrian Mărcan.

Acești muzicieni înzestrați cu sensibilitate, forță și o mare expresivitate vor aduce în fața noastră capodopere ale muzicii compuse de W. A. Mozart, de la Concertul nr. 23 în La Major pentru pian și orchestră până la uverturi, arii și duete celebre.

Vom călători imaginar în Viena lui Mozart, în saloanele palatelor din secolul al 18-lea, unde artistul era invitat să încânte publicul aristocrat, în sălile de concerte ale epocii, vom auzi foșnetul costumelor de mătase și tafta, vom simți parfumul perucilor fanteziste, pașii dansatorilor de menuet. Vom experimenta stări de grație și introspecție luminoasă, vom trăi extazul produs de o muzică atemporală, toate acestea în decorul fastuos și elegant al Operei Naționale București.

Mădălina Barbu, una dintre cele mai fermecătoare soprane de coloratură, o voce specială, cu o luminozitate de cristal, va juca rolurile feminine din spectacol, între ingenuă și seducătoare, fiind însoțită de către baritonul Adrian Mărcan, o voce robustă, senzuală și rafinată, care va interpreta rolurile masculine, făcând publicul feminin să ofteze, visător.

Excepționalul pianist Horia Mihail va aduce în fața noastră unul dintre cele mai frumoase concerte de pian ale lui Mozart, o compoziție cu elemente romantice, tumultoase, nostalgice și jucăușe, care ne va imersa în universul fascinant al marelui Wolfgang Amadeus Mozart.

Carismaticul Tiberiu Soare va dirija Symphactory Orchestra, un ansamblu de tineri muzicieni care abordează repertorii variate, de la baroc la muzica modernă, de la cameral la simfonic şi operistic. Orchestra noastră a participat la festivaluri precum „George Enescu”, „Mozartissimo”, „Simfonii de vara”, „Zilele Europei la Casa Lipatti”, „Bucharest Music Film Festival”.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Casei de Avocatură BONDOC & ASOCIAŢII, Midas Electronics, PwC România, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Sloop și WIN Gallery.
Coproducători: TVR Cultural şi Radio România Muzical
Parteneri media: Radio România Cultural, Radio France International, Magic FM, Metropola TV, Observator Cultural, Forbes, Zile și Nopti, Avantaje, Radio Guerrilla, Cărturești, Munteanu, Aici a Stat, Bookhub, TPU, Spotmedia, Kudika, IQads, SMARK, Bucureștii Vechi și Noi, România Pozitivă, București City News.

Bilete sunt disponibile pe site-ul ONB.

Vârsta minimă recomandată pentru acest spectacol este de 10 ani.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related