CASTELUL CRĂIȚEI - proiecții speciale în țară, în prezența echipei. Filmul se va lansa în cinema pe 24 noiembrie

CASTELUL CRĂIȚEI - proiecții speciale în țară, în prezența echipei. Filmul se va lansa în cinema pe 24 noiembrie

Descris în mod corect ca fiind „un film blând, cald, limpede și dureros, care pentru o mână de oameni povestește, prin imagini, sunete ale naturii și text, despre o altă lume” (Liternet), Castelul Crăiței, cel de-al treilea lungmetraj regizat de Liviu Mărghidan, se apropie de lansarea în cinema, pe 24 noiembrie, distribuit de August Film. Acest moment va fi precedat de o serie de proiecții speciale, în câteva orașe din țară, în prezența echipei.

Astfel, publicul se va putea întâlni și povesti cu echipa filmului la Cluj (21 noiembrie, 20:00, Cinema Arta, Q&A cu Ruxandra Flonta, Dragoș Olaru, Adela Mărghidan), Craiova (22 noiembrie, 19:15, Cinema Inspire VIP Electroputere), Iași (23 noiembrie, 19:00, Cinema City, Q&A cu Liviu Mărghidan și Ruxandra Flonta), București (24 noiembrie, 21:00, Cinema Muzeul Țăranului Român) și Brașov (26 noiembrie, 19:00, Cinema City AFI, Q&A cu Dragoș Olaru). Proiecția din București va prilejui întâlnirea cinefililor cu regizorul Liviu Mărghidan, producătoarea Ruxandra Flonta, actorii Judith State, Dragoș Olaru, Radu și Adela Mărghidan, alpinistul și exploratorul David Neacșu, editorul Tudor D. Popescu și directorul de imagine Mircea Valentin.

„Pentru mine, cinemaul creează legături puternice între oameni. Atunci când ești între cunoscuți sau între oameni mai puțin cunoscuți, e imposibil să nu apară în discuție un film… ‘da, p- ăla l-ai văzut? E foarte mișto!’. Îmi imaginez că asta se va întâmpla și cu Castelul Crăiței. Va apărea în dialoguri care să întărească prietenii sau care să creeze prietenii. Pentru că el în sine este un film care reglează frecvența emoțiilor, care unește. Și care merită încă un pahar de vin bun.”, a declarat actorul Dragoș Olaru.

Credit foto: Adrian Scutariu

Filmat exclusiv în mijlocul naturii, în peisajele spectaculoase ale Pietrei Craiului, filmul spune povestea a doi fraţi care locuiesc în ţări diferite după divorţul părinţilor și care se reunesc cu ocazia excursiei anuale la munte. Vacanța şi planurile tuturor se modifică radical în momentul în care copiii dispar într-o expediţie clandestină către un refugiu montan. 

Traseele montane surprinse sunt toate autentice, în timpul filmărilor fiind antamat și ajutorul Salvamontului. Procesul de filmare a fost unul complex și în cadrul căruia nu s-a folosit nicio dublură, actorii au făcut antrenament special de escaladă înainte de filmări și toate secvențele care au implicat acest efort au fost realizate exclusiv de ei. 

„A fost, înainte de toate, o libertate asumată care, trăită în contextul în care a avut loc filmarea - vara lui 2020 - s-a simțit ca un act de rebeliune de care aveam mare nevoie. După foarte multe zeci de zile de izolare totală, într-un București arid - ciment încins - a urmat o lună de filmare în imensitatea, liniștea, răcoarea și natura vastă a Pietrei Craiului. A fost un moment pentru care voi fi mereu recunoscătoare, iar oamenii pe care i-am cunoscut și alături de care am lucrat, am urcat pe creste, am mâncat pe stânci și am dormit în refugii vor rămâne mereu vii în această amintire.”, a spus și actrița Judith State.

Credit foto: Liviu Ștefan

Castelul Crăiței a avut premiera națională în vară, la Transilvania International Film Festival (TIFF) și a fost prezent și în selecțiile oficiale ale Alpin Fest (unde a primit și Premiul Publicului), Anonimul și Bucharest International Film Festival (BIFF). Din 24 noiembrie va fi disponibil cinefililor și iubitorilor de munte în cinematografele din țară.

Castelul Crăiței este produs de Scharf Film Production, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei și al Televiziunii Române.
Finanțatori: Sarantis – House of Media, Asevi, Zizin și Kandia Dulce
Cu sprijinul: DACIN SARA, UCIN 
Distribuit deAugust Film
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio România Cultural, Adevărul, Global Info, Observator Cultural, Films in Frame, Zile și Nopți, Cinemap, IQads, AGERPRES, Ziarul Metropolis, CineFan, MovieNews, LiterNet, AaRC, HAPP.ro, Metropotam, MunteanuRecomandă, Cinefilia, #DeMilioane, SuntPărinte.ro

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related