Din 23 februarie, la cinema: Sauna Secretelor, cel mai bun documentar european al anului

Din 23 februarie, la cinema: Sauna Secretelor, cel mai bun documentar european al anului

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023. Sauna Secretelor a fost și propunerea Estoniei pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2024.

În întunericul unei saune cu fum, un grup de femei își împărtăşesc cele mai ascunse secrete și cele mai intime experienţe. Înconjurate de o vindecătoare senzație de apartenență, ele își spală rușinea prinsă în corp și simt că renasc.

Producătoarea filmului, Marianne Ostrat, va fi prezentă între 20 și 21 februarie la București cu ocazia avanpremierelor speciale de la Cinema Elvire Popesco și Cinema Muzeul Țăranului Român. Iar duminică, 25 februarie, de la ora 19:30, la Cinema Muzeul Țăranului Român proiecția filmului va fi urmată de o discuție despre puterea ritualului cu Ana Maria Ștefănescu, dream teacher, terapeut transpersonal și formator, cu o experiență de peste 13 ani în domeniul dezvoltării personale. 

Intim, metafizic, necesar și adesea hipnotic, Sauna Secretelor este ❝un film care țese o vrajă, camera de filmat mutându-se adesea nu pe femeia care se confesează, ci pe cea care o ascultă, creând astfel impresia unei experiențe universale a feminității. ❞ în viziunea jurnaliștilor de la The Guardian, în timp ce Variety scrie:

Miracolul mic, aburind și încărcat de fum al acestui film este că reușește să creeze ceva atât de intangibil, de poetic, din ceva absolut elementar: foc, lemn, apă și pielea goală a femeilor.

Domnica Petrovai, psiholog clinician pr. și psihoterapeut, autoarea bestseller-ului 'Iubește și fii iubit(ă)' recomandă Sauna Secretelor:Povestea femeilor din documentarul Annei Hints ne ajută, prin curajul și puterea lor, să fim în contact cu propriile noastre dureri și să ne reamintim că împreună ne este mai bine.

Cele 15 orașe în care documentarul Sauna Secretelor va rula în cinematografe:

București (Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului Român, Cinema Union, POINT), Cluj-Napoca (Cinema Victoria, Cinema Arta), Timișoara (Cinema Victoria), Iași (Cinema Ateneu), Bacău (Happy Cinema), Pitești (Cinema Trivale), Sibiu (Cine GOLD, Centrul Cultural Ion Besoiu), Sfântu Gheorghe (Cinema Arta by Cityplex), Miercurea Ciuc (Csiki Mozi Csikszereda), Arad (Cinema Arta), Botoșani (Happy Cinema, Cinema Unirea), Reșița (Cinema Dacia), Caransebeș (Cinema Luna 3D), Petroșani (Cinema Victoria), Zalău (Cinema Scala). Nerecomandat sub 15 ani.

Proiecții speciale vor avea loc și la Târgu Mureș, Odorheiu Secuiesc, Constanța, Piatra Neamț și Oradea.

Filmul este distribuit în România de Culoar Films și Silver Screen.
Parteneri instituționali: Ambasada Republicii Estonia la București
Parteneri media: PressOne, Scena9, Ziarul Metropolis, IQads, Radio România Cultural

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

SectiuneBranded


Related