Irina Dumitrașcu: Nu îi învățăm noi pe copii, ci ei învață singuri atunci când sunt motivați și pregătiți

Irina Dumitrașcu: Nu îi învățăm noi pe copii, ci ei învață singuri atunci când sunt motivați și pregătiți

De ce șervețelul ud rezistă mai puțin decât șervețelul uscat? Cum funcționează apa, de ce Oceanul este într-o parte albastru închis și în altă parte albastru deschis? Uite niște întrebări la care ar părea simplu să răspunzi. Irina Dumitrașcu, învățătoare la Școala Gimnazială „Petrache Poenaru” din cartierul Ferentari / București, spune că în lucrul alături de copii ai nevoie de multă documentare, planificare, integrare, adaptare, selectare sau creare a materialelor, toate însemnând multe ore de muncă.

”Elevii din școala în care lucrez folosesc intens tehnologia, în special jocurile, uneori și jocuri sau programe educative (mă gândesc aici la Duolingo cu ajutorul căruia unii dintre ei învață engleză). Ei folosesc zilnic tableta sau telefonul acasă, în special în scopul recreative și sunt nativi digitali, adică nu au niciun dubiu despre ce este și ce se face cu un dispozitiv digital”, spune Irina.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related