“2020” - comedia neagră ce promite o experiență controversată și îndrăzneață, se va lansa pe 15 Martie în toate cinematografele din țară

“2020” - comedia neagră ce promite o experiență controversată și îndrăzneață, se va lansa pe 15 Martie în toate cinematografele din țară

Vent D'Est Films aduce în prim-plan avanpremiera comediei negre românești intitulată "2020". Comedia este regizată de talentatul Bobby Bărbăcioru, regizor român cu 15 scurtmetraje la activ, 4 lungmetraje și 2 seriale mandate în SUA, Asia și altele. Pelicula este inspirată de  succesul lor anterior al scurtmetrajului "Remisivir", care a fost selectat la mai multe festivaluri de prestigiu, inclusiv Santa Barbara Internațional Film Festival, unde a fost semifinalist. Scurtmetrajul  a câștigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston. "2020" promite să fie unul dintre filmele memorabile ale anului.

După succesul de la Grand Rex Paris, mult așteptatul film “2020" a ajuns în avanpremieră și la București pe 6 martie, luând prin surprindere echipa datorită numărului neașteptat de invitați. Dacă  sala plină  din Paris i-a bucurat pe organizatori, în București numărul celor prezenți a fost cu mult peste cel așteptat, fiind nevoiți să ofere invitații la premiera oficială  din 15 martie celor care nu au mai prins loc în sală. Evenimentul în sine a fost un real spectacol, cu un  show culinar făcut  de Chef Simon și un adevărat festin al dulciurilor cu mesaje haioase din film, oferit de Irina - Casa cu Prajituri. Evenimentul a culminat cu o petrecere în toată regula, cu muzică și voie bună, unde  invitații s-au bucurat ore bune alături de echipa. Petrecerea și tot conceptul s-au numit “Amintiri din 2020” și a avut loc la Osteria Treevi.

Printre personalitățile prezente la eveniment s-au numărat Irina Margareta Nistor în calitate de ambasador al filmului “2020”, Dana Rogoz, Gianina Corondan, Adda,  Cătălin Rizea,  Gojira , Alexandru Ciucu, Florentin Opriș , Roxana Gabor Iliescu, Ciprian Vlaicu, Eugene Buică, alături de actori, oameni din industria cinematografice  și de creatori de conținut precum Mădălina Cretan, Roxana Erdei, Flavia Barbu, Marie Janette, Cosmina Cărțaș, Laila Hafiz, Romulus Stoicescu, Tatiana Diaconescu, Depresia Zilnică și alții. 

Filmul „2020”, regizat de Bobby Bărbăcioru și produs de Vent D’Est Films, celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a face haz de necaz în fața marilor provocări istorice, într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice. Pelicula aduce în prim plan umorul balcanic revigorant și persiflant, ilustrând capacitatea de autoironie a românului de a râde de sine în situații limită. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.   “2020” este un lungmetraj cu o exprimare aparte amuzantă, dar și dramatică care va intra pe marile ecrane începând din 15 martie 2024.  Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial, care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale pe care am trăit-o cu toții.

Distribuția a fost atent aleasă pentru a aduce autenticitate personajelor, oferind o experiență captivantă. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stânciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții puternice și povești relevante.

Ambele avanpremiere, atât cea de la Grand Rex Paris, cât și cea de la București au rulat cu sala plina până la refuz, reprezentând un succes neașteptat de copleșitor.

 “Am sentimentul că “2020” este mai mult decât am crezut eu inițial, este mai mult decât un singur proiect de film….Când mă gândesc la numărul copleșitor de oameni care au venit să vadă filmul 2020 în avanpremieră la Paris, dar și la București, îmi spun că este posibil să fie ceea ce avem nevoie pentru a depăși efectele lăsate de pandemie.  Îmi pare extrem de rău pentru cei care nu au putut vedea filmul cu noi,  a fost un moment pe care nu l-am digerat încă. În numele echipei Vent D’est Films și a echipei filmului 2020  vă mulțumim pentru că ne-ați fost alături și ne-ați onorat cu prezența voastră!”, Ruxandra Șerban, producător.

Echipa Vent D’Est Films alături de actori, invitați și personalități din lumea mondenă, s-au bucurat de o seară vibrantă plină de râsete pe cinste. Lungmetrajul “2020” este prima comedie neagră românească care vorbește despre un subiect de impact social global, cu premiera internațională în două capitale europene, reprezentând un eveniment de prestigiu ce a propulsat cinematografia românească la nivel internațional.

Vent D'Est este casa de producție a filmului „2020”, un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est-europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, Vent D'Est continuă tradiția unor producții remarcabile precum "Love Building", "Alt Love Building", "Două Lozuri", "Secretul lui Zorillo", "Dragoste pe muchie de cuțit" și "Încă Două Lozuri". Avanpremiera filmului “2020” reprezintă un moment marcant pentru echipa Vent D’Est Films acesta fiind primul lungmetraj produs integral de către ei.

Filmul "2020" promite să fie cel puțin cel mai îndrăzneț, dar și controversat film al anului ce va intra în cinematografe din 15 martie. Acesta va fi disponibil în toate cinematografele din țară de pe data de 15 martie.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Subiecte

Sectiune



Branded


Related