Cu masuratorile de acum, publicitatea merge in gol

Din cauza lipsei masurarilor calitative a audientei, reclamele de pe televiziunile noastre au probleme cu atingerea targetului.

Din ce in ce mai multi specialisti sustin ca masurarea audientelor tv pe criteriu cantitativ, asa cum se intimpla in momentul de fata in Romania, da o imagine incompleta a fenomenului si ca numai coroborarea cu o masurare calitativa ar putea face ca publicitatea difuzata la televizor sa nu-si mai iroseasca munitia in van si sa tinteasca exact acolo unde-si doreste.

Vicepresedintele Consiliului National al Audiovizualului, Attila Gasparik, a precizat pentru Cotidianul care sint neajunsurile unei masurari exclusiv cantitative: "Pentru ca publicitarii se bazeaza numai pe masurarile cantitative, eficienta publicitatii de la noi este scazuta. Degeaba ai audienta mare la o emisiune daca publicul acela numeros care o urmareste nu-si poate permite sa cumpere produsul la care se face reclama in calupul publicitar".

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


SectiuneBranded


Related