AdCouture - Editia 16

La inceputul lui "2009 - an al crizei", industria de publicitate din Romania a fos analizata de reprezentanti ai celor mai importante agentii. Bogdan Enoiu (CEO McCann Erickson) s-a declarat optimist. Radu Florescu (CEO Saatchi&Saatchi) a fost putin mai sceptic, punand sare pe rana cu afirmatia: "Petrecerea s-a terminat. Nu mai e." Cu toate acestea, a incheiat destul de optimist, mergand pe ideea ca oricum industria va invata mult din aceasta criza. Despre partea buna a crizei, desi pe un ton realist, a vorbit si Mirela Angelescu (Managing Director, DDB Bucharest), subliniind ca numai brandurile cu adevarat branduri vor supravietui. Din partea Propaganda au dat declaratii Andrei Tripsa (Creative Director) care a pus accentul pe efectul global al crizei, si anume faptul ca, in final, industria de publicitate va fi mai curata, si Adrian Tuluca (General Manager), care a accentuat tot lucrurile benefice pe care le va aduce criza: se va normaliza sistemul de salarizare, vor zbura oportunistii etc. Liviu Lambrino (Managing Director, TBWAMerlin) a venit cu o abordare similara: "Da, am trait intr-un balon, dar e bine ca s-a spart acum". Veti vedea de ce, ascultand emisiunea integral.

Iar la rubrica Hot Spot, Cristina Simion (Managing Director, Edipresse) a vorbit despre tendintele din media si cum vor fi ele accelerate de recesiunea economica. Previziunile sale au vizat declinul ziarelor, mentinerea revistelor in vizorul consumatorului, ca o modalitate de entertainment ieftina si in paralel ascensiunea online-ului, cresterea cosnumului de radio si TV.
Echipa AdCouture
Invitati:
Bogdan Enoiu: CEO McCann Erickson
Mirela Angelescu: Managing Director, DDB Bucharest
Liviu Lambrino: Managing Director, TBWAMerlin
Radu Florescu: CEO Saatchi&Saatchi
Adrian Tuluca: General Manager, Propaganda
Andrei Tripsa: Creative Director, Propaganda
Cristina Simion: Managing Director, Edipresse AS

Moderator: Serban Ciusca

Montaj & postprocesare:
The Money Channel
Redactor: Mirabela Manea


DDB Romania

DDB Romania este agentia de creatie membra The Group. The Group este lider al industriei de comunicare din Romania si include agentii specializate in servicii de creatie, media, digital, branding, relatii publice,... vezi detalii »

Propaganda

Vrem. Vrem mai mult. Vrem mereu mai mult, mereu mai inteligent, mereu mai nefacut, mereu mai special, mereu mai simplu si mai firesc. Vrem cu o incapatanare si o insistenta sacaitoare sa facem lucrurile cu cap si... vezi detalii »Branded


Related podcasts