[Hoaxul si publicitatea] Cristina Oncescu: Orice campanie electorala in Romania este un hoax

[Hoaxul si publicitatea] Cristina Oncescu: Orice campanie electorala in Romania este un hoax

Iar Cristinei Oncescu (Strategic Planner, Friends TBWA/Bucharest) nu ii plac hoaxurile. Prefera adevarul. Da, chiar si in publicitate. Exista, insa, si exemple care au reusit sa o convinga. Din afara, bineinteles.

Nu sunt o fana a hoax-urilor si prefer truthvertising (parintii mei m-au invatat sa spun intotdeauna adevarul), dar pot sa inteleg de ce unii aleg aceasta metoda ca sa atraga atentia asupra produsului lor.

In primul rand un hoax este menit sa atraga atentia. Daca are doza corecta de credibilitate si spectaculozitate, are toate sansele sa creeze buzz-ul dorit.
Dar acesta este doar primul pas. Al doilea, revealul, trebuie cantarit cu si mai multa atentie decat primul. Pentru ca sunt foarte mari sanse ca oamenii sa se simta inselati sau dezamagiti la reveal si sa obtii efectul invers celui scontat.

Aboneaza-te pentru a avea acces la acest articol
Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Friends\TBWA

Why work with an agency like FRIENDS\TBWA Bucharest? DisruptionⓇAlmost everyone in the business world knows about disruption, talks about disruption or wants to try it, sooner or later. Well, it’s maybe time... vezi detalii »

Dosare editoriale

Companii

Subiecte

Sectiune

Dictionar



Branded


Related