Publicitari spasiti in birouri de agentii, imbracati cu #tricouldeadouazi

Publicitari spasiti in birouri de agentii, imbracati cu #tricouldeadouazi

Stateam si ma gandeam de dimineata: oare cu ce stil de a-mi cere scuze defilez eu de peste 20 de ani incoace? Si e asa: ori mint cat sa fie plauzibil si o tin pana la moarte, ori iau calea adevarului. Iar adevarul, de multe ori, amuza. 

Chiar mai devreme intram in birou parca de pe sapte carari - intarziata, cu un siret desfacut si trecut prin frecventele balti bucurestene, cu o geanta cazuta pana la cot de pe umarul drept si-un ghiozdan deschis pe umarul stang, si cu fularul alunecand vertiginos spre pamant. Ce puteam sa spun? Pana si adevarul era de prisos (ca nu-mi sunase ceasul; nici macar nu calcasem in vreun club).

Daca am face o tipologie a oamenilor in functie de scuzele lor, eu as fi Scuzarnicul Spasit, caruia ii place sa rada de el insusi si, daca are noroc, smulge un zambet si pagubitului. 

Am iscodit in drumurile noastre si cativa publicitari, in contextul Tricoului de a doua zi, care-si cere scuze alaturi de omul care-l poarta. Ni s-au confesat Dana Pascu Dragos Musat (Publicis), Alex Zamfir (funvertising), Stefan Voloaca (360 Revolution), Andrei Gurau (JANDL Bratislava) si, bonus, Vali Petridean cu o istorioara din vremurile cand lucra la o "prestigioasa firma de publicitaturi". Nu va mai tinem noi, sa va tina ei de-acum.


Dana Pascu (Publicis)

Dupa ce ne-a aratat cat de planner multitalentat este printr-un discurs desenat din 9 diagrame despre cliseele publicitare, Dana Pascu a continuat sa deseneze la invitatia IQads. Avem, de data asta, un grafic pe post de scuza creativa care mizeaza pe empatia interlocutorului.

 

Dragos Musat (Publicis)

In general, dupa o noapte de pomina intr-un club, mi-as cere scuze colegilor: "Va rog sa ma scuzati!", sefilor: "Va rog in genunchi sa ma scuzati!", iar colaboratorilor: "Ce va uitati, ba, asa? Nu mai are voie omul sa mearga in club si sa petreaca niste clipe de neuitat? A, are cineva o tigare?"

Povesti de viata

S-a intamplat o singura data sa-mi cer scuze dupa o noapte de club, cand de abia intram in viata si nu stiam cat de mult pot sa ma fac praf. Si nu mi-am cerut scuze, deoarece evenimentul a disparut din memoria tuturor. Am facut tot posibilul sa para ca ACEL eveniment nu a avut loc niciodata. Cred ca respectivul client era mai convins decat mine ca acel eveniment nu a existat. 

Invatamant: e bine sa lucrezi in echipa, pentru ca, daca tu esti mort dupa o petrecere de coma, iti preia locul un coleg viu. Si, in general, nu petreci "o noapte de pomina intr-un club" inainte de o intalnire cu un client, decat daca esti David Bowie si vrei sa lansezi o noua gama de chiloti cu chipul maestrului in locul intim.

Cele mai bune scuze

"Va rog sa ma scuzati, domnule client, sunt un pic beat, dar simpatic! Ce ziceati cu brieful ala? A, scuze, am varsat paharul acesta de cafea pe dumneavoastra… Imi cer scuze… Ce ziceam?! Ca imi cer scuze… De ce imi cer scuze? Chiar asa, de ce imi cer scuze? Ma scuzati, puteti sa imi spuneti si mie de ce imi cer scuze? Va rog sa ma scuzati, imi cer scuze ca imi cer scuze! Scuze! Ups! Am varsat si cafetiera pe Dvs.! Scuze. Apropo, are cineva o tigare? Ma scuzati…"

Cum le-ai pune pe un tricou?

"Ma scuzati, puteti sa imi spuneti si mie de ce imi cer scuze? Va rog sa ma scuzati, imi cer scuze ca imi cer scuze! Scuze. Apropo, are cineva o tigare? Ma scuzati…

 

Alex Zamfir (funvertising)

Indiferent cum sau din ce motiv imi pierd noptile, am intotdeauna cea mai buna scuza ever: sunt tata. Asa ca pot oricand sa spun: "Mark a facut febra azi noapte si n-am inchis un ochi" sau "s-a trezit cu o durere de burtica ingrozitoare si n-am putut sa-l las asa. Cred ca ma intelegeti."

Functioneaza every time! Garantat! Bine, inainte sa o folosesti ar fi bine sa te asiguri ca intr-adevar esti posesor de cel putin un copil acasa. Altfel, poate sa se intoarca impotriva ta. Big time!

O poza face cat o mie de cuvinte, nu? Cine s-ar putea supara pe mine daca as aparea cu un asemenea tricou. Stiu, sunt un animal fara inima!

 

Stefan Voloaca (360 Revolution)

As putea mentiona o scuza la misto, de prin 1997, cand am ajuns cu vreo 5 (cinci!) zile mai tarziu la birou. Am plecat intr-o excursie cu trenul prin Europa, cu un bilet Inter Rail, care permitea calatorii nelimitate pentru o luna. Evident ca, in aceste circumstante, nu m-am putut incadra in cele 2 saptamani de concediu. Si nici roaming nu aveam.

Asa ca, ajungand vineri la agentie, in loc de luni ... i-am spus directorului meu de creatie, FRANCEZ, ca am prins o binecunoscuta greva generala a transportatorilor din Franta. "Tu sais, Olivier, comment vont ces choses chez toi, n'est-ce pas?". Ce era sa zica?? A ras, am muncit in weekend, am castigat un pitch, am baut o bere, merci beaucoup!"

 

Andrei Gurau (JANDL Bratislava)

Asta se-ntampla acum vreo 6 ani, lucram la Bigger, fostul Starlink, sub Leo Burnett, actualul Publicis, numai ca sediu era pe Cuza 32. Mergeam sa bem cu accountii si cu baietii de la media si BTL atat de mult si atat de des in zile in care era atat de nimeni in B52.

Odata, am ajuns in B52 si in masina de gunoi. A nu se confunda cu sindromul Vama Veche, gen "mama, io mergeam acolo cand nu mergea nimeni", nu. Numai ca intr-o marti seara la 11 jumate, era gol, doar noi. Am luat Long Islandu' ca baza si am inceput sa cream, sa adaugam.

Am descoperit aur. 

Long Island are 7 feluri de alcool, cred. Al nostru avea 9 sau 11, nu mai tin minte. De cate ori puneam picioru' in B52 asta ceream, barmanii stiau ca ne stiau, faceau, noi plateam mai mult ca un Long Island, toata lumea happy. Am reusit sa-l bagam in meniu.

Se pare ca pe cat de bun era si pe cat de rapid se dovedea a-ti rupe franele, avea nevoie de niste timp de facere. Iar in weekend cand e full si nu te intelegi om cu persoana, sa stai sa pui 11 feluri de alcool intr-un pahar e bad business

Scuze, atat imi mai amintesc.

 

Vali Petridean (ilustrator)

Cand eram ceva mai tanar si angajat la o prestigioasa firma de publicitaturi, am intarziat, ca tot omu' si, intrebat fiind de ce, am raspuns spontan si tamp - "m-o cautat ala de la Din Dragoste". Nu stiu daca as fi ilustrat asta, da' asta o fost!

 

Nu uitati sa va puneti pe conceput tricouri de a doua zi si sa le inscrieti pana la finalul zilei. Aveti brief de parcurs si premii de castigat.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Leo Burnett

Leo Burnett Romania este unul dintre cele mai prestigioase nume din industria de marketing si comunicare din Romania. In mod constant o agentie de top, Leo Burnett a reusit de-a lungul timpului sa creeze lideri... vezi detalii »

Branduri

Subiecte

Sectiune



Branded


Related