Dacia si Publicis Romania lanseaza la Targul Gaudeamus primul manual de bord literar al unei masini

Dacia si Publicis Romania lanseaza la Targul Gaudeamus primul manual de bord literar al unei masini

Dacia lanseaza, sambata, primul manual de bord literar al unei masini, in cadrul Targului International Gaudeamus 2015. Manualul reprezinta simbolul a 10 ani de cand Dacia sustine literatura de calitate si targul de carte Gaudeamus, fiecare capitol fiind rescris in stil beletristic de mai multi scriitori, jurnalisti si lideri de opinie din Romania.

Anul acesta, literatura de calitate ajunge si la bordul masinilor, prin noul proiect Dacia si Gaudeamus, semnat de Publicis Romania. Manualul de bord, “biblia” oricarei masini, este prezentat acum intr-o maniera creativa si inedita, astfel incat sa merite deschis mai des decat numai in cazul unor urgente.

"O serie de scriitori au acceptat sa-si puna verbul si versul la treaba pentru a scrie impreuna un manual non-conformist si perfect inutil sub aspect tehnic. Sunt oameni sprinteni la minte, flexibili si gata sa accepte prinsori. Odata sabotata conventia jargonului auto, autorii care rescriu capitolele ce urmeaza iau ca pretext cate o componenta a masinii si fac din ea pivotul unei povestioare, a unei nazareli, a unui vis, a unui poem."
Radu Paraschivescu, scriitor - in prefata Manualului Alternativ de Bord Dacia

Scriitorii Marius Chivu, Radu Paraschivescu si Iulian Tanase, alaturi de jurnalistii si liderii de opinie Vlad Mixich, Lucian Mindruta, Radu Naum si Victor Kapra au raspuns provocarii Dacia si au reinventat capitole banale, precum: “Cheia”, “Comanda electrica”, “Airbag-ul”, “Levierul de viteze” sau “Bancheta din spate” cu povestile si poeziile lor.

"Dacia la Gaudeamus e mereu un proiect pe cat de tare, pe atat de complicat. Adica serios, luati "masini + literatura” si bafta la gandit ceva care sa le includa pe ambele. Anul asta, as indrazni sa zic ca am reusit sa le combinam perfect. Ne-am dat seama ca fiecare masina vine, ca optiune standard, cu literatura la bord: manualul de utilizator. Cel care sta in torpedou si pe care nimeni nu-l citeste decat la ananghie. Ne-am propus sa schimbam acest status quo. L-am rescris literar, cu ajutorul unei intregi echipe de scriitori, mai mult sau mai putin titrati. Capitolele clasice cum ar fi “Sculele”, “Centura de Siguranta”, “Portbagajul", au fost reinterpretate in stiluri diferite, de la drama ruseasca la SF, de la poezie contemporana la basm. Am inlocuit si ilustratiile “tip" cu ilustratii de carte si asa a aparut “Manualul Alternativ de Bord”. Primul manual de bord literar."
Dan Frinculescu - Group Creative Director, Publicis Romania

Lansarea manualului de bord va avea loc sambata, 21 noiembrie, ora 11.00, la Standul Dacia de la Targul Gaudeamus. Pe tot parcusul evenimentului, la stand vor avea loc lansari de carte, concursuri si alte activitati creative pentru copii.

Echipa Publicis Romania: Jorg Riommi – Chief Creative Officer, Dan Frinculescu – Group Creative Director, Mihai Costache – Copywriter, Adrian Iota – Art Director, Catalin Albu – Client Service Director, Clarisa Rosu – Account Director, Gabriel Macovei – Account Manager, Eleodor Ghenoiu – Senior Strategic Planner.

Echipa Dacia: Anca Oreviceanu - Director Comunicare si Responsabilitate Sociala Grup Renault Romania, Luiza Domnisoru - Sef Serviciu Relatii Publice Grup Renault Romania, Liliana Tebeica - Responsabil Evenimente si site corporate Grup Renault Romania, Manager de Proiect Dacia@Gaudeamus, Monica Ionita – Responsabil Relatii Media Grup Renault Romania, Raisa Beicu - Responsabil comunicare interna Grup Renault Romania, Florentina Crusitu – stagiar.

Aboneaza-te la newsletterul IQads cu cele mai importante articole despre comunicare, marketing si alte domenii creative:
Info


Companii

Subiecte

Sectiune



Branded


Related